Grekisk böngryta

Papupata Kreikkalaisittain

En fläkt från den grekiska övärlden värmer alltid, speciellt mitt i vintermörkret. Normalt nyttjar grekerna fårkött, men den här rätten fungerar lika bra med gris, nöt eller broiler. Beslutet är ditt!

Ingredienser

  • 850 g Ytterfile extra av lantgris
  • 4 påsar gröna, frysbönor a 300 g
  • 500 g tomatkross
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar tomatpuré á 70 g
  • 1 dl olivolja
  • 1 buljongtärning
  • salt
  • tillräckligt med vatten för att täcka bönorna

Grekisk böngryta — Gör så här

  1. Gör rejäla bitar av köttet, bryn snabbt i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Låt rätten puttra på i ungefär 3 timmar eller tills bönorna skiftar färg.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer