
Grekisk nachoplåt
Malet kött av lantgris 5 % 300 g45min (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av lantgris 5 % 300 g
- 200 g skogens svampar enligt eget tycke och smak
- 0.5 tsk lökpulver
- 1 kruka persilja
- 250 g majschips
- 100 g riven mozzarellaost
- 100 g fetaost
- 150 g körsbärstomat
- 0.5 gurka
- 1 rödlök (liten)
- 100 g gröna, kärnfria oliver
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 dl tsatsiki grekisk yoghurtsås
- 2 dl hummus
Instruktioner
-
Värm upp ugnen till 200 grader.
-
Finhacka bladpersiljan. Skiva svampen. Smula fetaosten.
-
Bryn köttet i stekpanna. När köttet är nästan genomstekt, tillsätt svampen. När svampen mjuknat och fått lite färg, kryddar du med salt, peppar och lökpulver. Tillsätt ¾ av den hackade persiljan och spara resten till garnering.
-
Varva tortillachips, kött- och svampblandning, ¾ av fetaosten samt riven ost på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
-
Grädda i ugn i cirka 10–15 minuter, tills osten smält och chipsen och fetaosten fått lite färg.
-
Halvera körsbärstomaterna. Tärna gurka och rödlök fint. Skiva oliver i ringar.
-
Ta ut plåten ur ugnen och toppa med tomater, gurka, rödlök och oliver. Avsluta med återstoden av fetaosten och hackad persilja.
- Servera med tzatziki och hummus – antingen som tillbehör i skålar eller direkt på plåten.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 737 kJ / 176 kcal | 2946 kJ / 705 kcal |
Fett | 9.5 g | 37.8 g |
- varav mättat fett | 2.8 g | 11.2 g |
Kolhydrat | 12.9 g | 51.5 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 9.9 g |
Protein | 9 g | 36 g |
Fiber | 1.6 g | 6.4 g |
Salt | 1.2 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.