Hoppa till innehållet
Grekisk nachoplåt

Grekisk nachoplåt

Malet kött av lantgris 5 % 300 g

45min (varav 30min aktiv)

4

Lätt

Grekisk nachoplåt – Medelhavstwist åt en texmex-klassiker När du är sugen på något avslappnat men lite annorlunda i matväg är den här grekiska nachoplåten det perfekta valet. På krispiga nachos läggs ett saftigt blandning av köttfärs och svamp, riven ost och feta. Efter ugnen toppas rätten med färska grönsaker, oliver och persilja som ger färg och fräschör. Servera med tillsammans med tzatziki och hummus – resultatet blir både trendigt, gott och superenkelt att plocka och dela!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Malet kött av lantgris 5 % 300 g
  • 200 g skogens svampar enligt eget tycke och smak
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 kruka persilja
  • 250 g majschips
  • 100 g riven mozzarellaost
  • 100 g fetaost
  • 150 g körsbärstomat
  • 0.5 gurka
  • 1 rödlök (liten)
  • 100 g gröna, kärnfria oliver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl tsatsiki grekisk yoghurtsås
  • 2 dl hummus

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.

  2. Finhacka bladpersiljan. Skiva svampen. Smula fetaosten.

  3. Bryn köttet i stekpanna. När köttet är nästan genomstekt, tillsätt svampen. När svampen mjuknat och fått lite färg, kryddar du med salt, peppar och lökpulver. Tillsätt ¾ av den hackade persiljan och spara resten till garnering.

  4. Varva tortillachips, kött- och svampblandning, ¾ av fetaosten samt riven ost på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda i ugn i cirka 10–15 minuter, tills osten smält och chipsen och fetaosten fått lite färg.

  6. Halvera körsbärstomaterna. Tärna gurka och rödlök fint. Skiva oliver i ringar.

  7. Ta ut plåten ur ugnen och toppa med tomater, gurka, rödlök och oliver. Avsluta med återstoden av fetaosten och hackad persilja.

  8. Servera med tzatziki och hummus – antingen som tillbehör i skålar eller direkt på plåten.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 737 kJ / 176 kcal 2946 kJ / 705 kcal
Fett 9.5 g 37.8 g
- varav mättat fett 2.8 g 11.2 g
Kolhydrat 12.9 g 51.5 g
- varav sockerarter 2.5 g 9.9 g
Protein 9 g 36 g
Fiber 1.6 g 6.4 g
Salt 1.2 g 4.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Grekisk nachoplåt – Medelhavstwist åt en texmex-klassiker När du är sugen på något avslappnat men lite annorlunda i matväg är den här grekiska nachoplåten det perfekta valet. På krispiga nachos läggs ett saftigt blandning av köttfärs och svamp, riven ost och feta. Efter ugnen toppas rätten med färska grönsaker, oliver och persilja som ger färg och fräschör. Servera med tillsammans med tzatziki och hummus – resultatet blir både trendigt, gott och superenkelt att plocka och dela!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan