Grekiska köttbullar
30min
4
Lätt
Grekiska köttbullar är kryddade med mynta. Saftigheten kommer av den delikata fetaosten. Om du vill ha variation i köttbullsrepertoaren, testa detta recept.
Ingredienser
Grekiska köttbullar
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 100 g fetaost
- 200 g gräddfil
- 1 ägg
- 1 dl skorpmjöl
- 1 dl färsk mynta
- 1 tsk rosmarin
- 1 svartpeppar
- 1 nypa vitpeppar
- 1 några nypor salt
- 1 msk smör
- 1 lök
Instruktioner
Blanda skorpmjöl och gräddfil och låt svälla.
Bryn lök i smöret. Blanda ingredienserna.
Forma köttbullarna och stek i pannan så de blir vackert bruna.
Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i 20 min.
Ps. Ersätt myntan med basilika och fetaost med mozzarella och vips har du italienska köttbullar!
Herr Snellmans recept, varsågod!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 746 kJ / 179 kcal | 1641 kJ / 393 kcal |
Fett | 10.8 g | 23.8 g |
- varav mättat fett | 6.3 g | 13.8 g |
Kolhydrat | 5.6 g | 12.4 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 2.9 g |
Protein | 14 g | 31 g |
Fiber | 0.7 g | 1.6 g |
Salt | 0.5 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.