Grekiska köttbullar

Kreikkalaiset lihapullat 1

Grekiska köttbullar är kryddade med mynta. Saftigheten kommer av den delikata fetaosten. Om du vill ha variation i köttbullsrepertoaren, testa detta recept.

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 1 brk gräddfil
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 100 g fetaost
  • 1 dl mint
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa salt
  • nypa svartpeppar
  • nypa vitpeppar

Grekiska köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och gräddfil och låt svälla.
  2. Bryn lök i smöret. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek i pannan så de blir vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i 20 min.
  5. Ps. Ersätt myntan med basilika och fetaost med mozzarella och vips har du italienska köttbullar!
  6. Herr Snellmans recept, varsågod!
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer