Grekiska köttbullar

Kreikkalaiset lihapullat 1

Grekiska köttbullar är kryddade med mynta. Saftigheten kommer av den delikata fetaosten. Om du vill ha variation i köttbullsrepertoaren, testa detta recept.

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 1 brk gräddfil
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 100 g fetaost
  • 1 dl mint
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa salt
  • nypa svartpeppar
  • nypa vitpeppar

Grekiska köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och gräddfil och låt svälla.
  2. Bryn lök i smöret. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek i pannan så de blir vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i 20 min.
  5. Ps. Ersätt myntan med basilika och fetaost med mozzarella och vips har du italienska köttbullar!
  6. Herr Snellmans recept, varsågod!
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer