Hoppa till innehållet
Grekiska köttbullar

Grekiska köttbullar

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

30min

4

Lätt

Grekiska köttbullar är kryddade med mynta. Saftigheten kommer av den delikata fetaosten. Om du vill ha variation i köttbullsrepertoaren, testa detta recept.

Ingredienser

Grekiska köttbullar

Instruktioner

Blanda skorpmjöl och gräddfil och låt svälla.
Bryn lök i smöret. Blanda ingredienserna.
Forma köttbullarna och stek i pannan så de blir vackert bruna.
Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i 20 min.
Ps. Ersätt myntan med basilika och fetaost med mozzarella och vips har du italienska köttbullar!
Herr Snellmans recept, varsågod!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 746 kJ / 179 kcal 1641 kJ / 393 kcal
Fett 10.8 g 23.8 g
- varav mättat fett 6.3 g 13.8 g
Kolhydrat 5.6 g 12.4 g
- varav sockerarter 1.3 g 2.9 g
Protein 14 g 31 g
Fiber 0.7 g 1.6 g
Salt 0.5 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan