Grekiska köttbullar
Grekiska köttbullar är kryddade med mynta. Saftigheten kommer av den delikata fetaosten. Om du vill ha variation i köttbullsrepertoaren, testa detta recept.
4
30 min
Ingredienser
-
- 400 g stekmalet kött
- 1 brk gräddfil
- 0.5 dl skorpmjöl
- 1 ägg
- 1 lök
- 100 g fetaost
- 1 dl mint
- 1 tsk rosmarin
- 1 msk smör till stekning
- nypa salt
- nypa svartpeppar
- nypa vitpeppar
Grekiska köttbullar — Gör så här
-
- Blanda skorpmjöl och gräddfil och låt svälla.
- Bryn lök i smöret. Blanda ingredienserna.
- Forma köttbullarna och stek i pannan så de blir vackert bruna.
- Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i 20 min.
- Ps. Ersätt myntan med basilika och fetaost med mozzarella och vips har du italienska köttbullar!
- Herr Snellmans recept, varsågod!
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.