Grekiska köttbullar

Kreikkalaiset lihapullat 1

Grekiska köttbullar är kryddade med mynta. Saftigheten kommer av den delikata fetaosten. Om du vill ha variation i köttbullsrepertoaren, testa detta recept.

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 1 brk gräddfil
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 100 g fetaost
  • 1 dl mint
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa salt
  • nypa svartpeppar
  • nypa vitpeppar

Grekiska köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och gräddfil och låt svälla.
  2. Bryn lök i smöret. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek i pannan så de blir vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i 20 min.
  5. Ps. Ersätt myntan med basilika och fetaost med mozzarella och vips har du italienska köttbullar!
  6. Herr Snellmans recept, varsågod!
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept