Grillad nötbringa, morotspurè och bourgonesås
30min
4
Lätt
Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.
Ingredienser
Grillad nötbringa
- 500 g Snellman Extramör nöt bringa sous vide ca1,7kg
- 2 msk olja
Bourgonesås
- 2 msk syltlök
- 30 g Snellman Riktig bacon 150 g
- 2.5 dl rödvinssås
Morotspuré
- 6 morötter
- 6 potatis
- 1 dl grädde
Instruktioner
Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås
Kött
Skär tre centimeter tjocka skivor av bringan. Pensla med olja och grilla dom vackra.
Bourgonesås
Gör kuber av ditt inhemska bacon, avlägsna vätskan från löken. Stek lök och bacon på pannan och koka upp i rödvinssåsen.
Morotspuré
Skala och hacka potatis och morot och koka tills de är mjuka. Koka upp grädden och mosa ihop morötter och potatis i puréen. Salta väl.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 390 g | |
---|---|---|
Energi | 498 kJ / 120 kcal | 1944 kJ / 466 kcal |
Fett | 7.6 g | 29.5 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 12.4 g |
Kolhydrat | 5.2 g | 20.3 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 6.6 g |
Protein | 7 g | 28 g |
Fiber | 0.8 g | 3.3 g |
Salt | 0.5 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.