
Grillad nötbringa, morotspurè och bourgonesås
30min
4
Lätt
Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.
Ingredienser
Grillad nötbringa
- 500 g Snellman Extramör nöt bringa sous vide ca1,7kg
- 2 msk olja
Bourgonesås
- 2 msk syltlök
- 30 g Snellman Riktig bacon 150 g
- 2.5 dl rödvinssås
Morotspuré
- 6 morötter
- 6 potatis
- 1 dl grädde
Instruktioner
Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås
Kött
- Skär tre centimeter tjocka skivor av bringan. Pensla med olja och grilla dom vackra.
Bourgonesås
- Gör kuber av ditt inhemska bacon, avlägsna vätskan från löken. Stek lök och bacon på pannan och koka upp i rödvinssåsen.
Morotspuré
- Skala och hacka potatis och morot och koka tills de är mjuka. Koka upp grädden och mosa ihop morötter och potatis i puréen. Salta väl.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 390 g | |
---|---|---|
Energi | 498 kJ / 120 kcal | 1944 kJ / 466 kcal |
Fett | 7.6 g | 29.5 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 12.4 g |
Kolhydrat | 5.2 g | 20.3 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 6.6 g |
Protein | 7 g | 28 g |
Fiber | 0.8 g | 3.3 g |
Salt | 0.5 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.