Hoppa till innehållet
Grillad nötbringa, morotspurè och bourgonesås

Grillad nötbringa, morotspurè och bourgonesås

Riktig bacon 150 g

4

30min total tid

Lätt

Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.

Ingredienser

Grillad nötbringa
  • 500 g Snellman Extramör nöt bringa sous vide ca1,7kg
  • 2 msk olja
Bourgonesås
Morotspuré
  • 6 morotter
  • 6 potatis
  • 1 dl grädde

Instruktioner

Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås
Kött

Skär tre centimeter tjocka skivor av bringan. Pensla med olja och grilla dom vackra.

Bourgonesås

Gör kuber av ditt inhemska bacon, avlägsna vätskan från löken. Stek lök och bacon på pannan och koka upp i rödvinssåsen.

Morotspuré

Skala och hacka potatis och morot och koka tills de är mjuka. Koka upp grädden och mosa ihop morötter och potatis i puréen. Salta väl.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 390 g
Energi 498 kJ / 120 kcal 1944 kJ / 466 kcal
Fett 7.6 g 29.5 g
- varav mättat fett 3.2 g 12.4 g
Kolhydrat 5.2 g 20.3 g
- varav sockerarter 1.7 g 6.6 g
Protein 7 g 28 g
Fiber 0.8 g 3.3 g
Salt 0.5 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan