Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås

Grillattua naudanrintaa, porkkanapyrettä ja burgundinkastiketta

Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.

4

Ingredienser

Liha
  • 500 g Snellman extramör nötbringa
  • 2 msk olja
Bourgonesås
  • 2 msk syltlökar
  • 3 skivor Herra Snellmans Riktig bacon
  • 2,5 dl rödvinssås
Morotspuré
  • 6 st morötter
  • 6 st potatisar
  • 1 - 1,5 dl grädde
  • salt

Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås — Gör så här

Kött
  1. Skär tre centimeter tjocka skivor av bringan. Pensla med olja och grilla dom vackra.
Bourgonesås
  1. Gör kuber av ditt inhemska bacon, avlägsna vätskan från löken. Stek lök och bacon på pannan och koka upp i rödvinssåsen.
Morotspuré
  1. Skala och hacka potatis och morot och koka tills de är mjuka. Koka upp grädden och mosa ihop morötter och potatis i puréen. Salta väl.

Rate

Dela

Kommentarer