Grillad nötlever med rostade rödbetor
Nötlever i bit ca 500 g40min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Grillad nötlever med rostade rödbetor
- 1 pkt Snellman Nötlever i bit ca 500 g
- 0.25 dl olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Rostade rödbetor
- 1 kg rödbeta
- 2 msk rörsocker
- 2 vitlökslyftor
- 1 citron saft
- 0.5 kruka koriander
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Ta bort hinnan från levern. Skär leverbiten i ca 1 cm tjocka skivor. Häll lite olja på ett fat och vänd leverbitaran i oljan före grillning. Grilla ca 2 min/sida, krydda och servera.
- Rostade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Sätt klyftorna i en skål och häll på olivolja, kryddor, socker, pressad vitlök, hackad koriander och saften av en citron. Rör om ordentligt och häll på en ugnsplåt eller ugnsform. Grädda i 220 °C ca 20 minuter.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 500 g | |
|---|---|---|
| Energi | 298 kJ / 71 kcal | 1488 kJ / 354 kcal |
| Fett | 2.2 g | 11.2 g |
| - varav mättat fett | 0.5 g | 2.3 g |
| Kolhydrat | 6.8 g | 34.2 g |
| - varav sockerarter | 5.4 g | 27 g |
| Protein | 5 g | 26 g |
| Fiber | 1.3 g | 6.6 g |
| Salt | 0.4 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
