Hoppa till innehållet
Grillad nötlever med rostade rödbetor

Grillad nötlever med rostade rödbetor

Nötlever i bit ca 500 g

4

20min tillagningstid | 40min total tid

Lätt

Nötlever lämpar sig bra i grillen.

Ingredienser

Grillad nötlever med rostade rödbetor
Rostade rödbetor
  • 1 kg rödbeta
  • 2 msk rörsocker
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 citron saft
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Ta bort hinnan från levern. Skär leverbiten i ca 1 cm tjocka skivor. Häll lite olja på ett fat och vänd leverbitaran i oljan före grillning. Grilla ca 2 min/sida, krydda och servera.
Rostade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Sätt klyftorna i en skål och häll på olivolja, kryddor, socker, pressad vitlök, hackad koriander och saften av en citron. Rör om ordentligt och häll på en ugnsplåt eller ugnsform. Grädda i 220 °C ca 20 minuter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 298 kJ / 71 kcal 1488 kJ / 354 kcal
Fett 2.2 g 11.2 g
- varav mättat fett 0.5 g 2.3 g
Kolhydrat 6.8 g 34.2 g
- varav sockerarter 5.4 g 27 g
Protein 5 g 26 g
Fiber 1.3 g 6.6 g
Salt 0.4 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan