Hoppa till innehållet
Grillad sommarkål med Bratwurst och chilihonungssås

Grillad sommarkål med Bratwurst och chilihonungssås

All Natural Bratwurst grillkorv 230 g

4

20min total tid

Lätt

Ett ytterligheternas sammelsurium på grillen, när den eldiga chilin möter den sammetslena honungen. Stadga åt magen ger vår All Natural Bratwurst. Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Ingredienser

Grillad sommarkål med bratwurst och chilihonungssås
Sås
  • 0.5 chili
  • 2 msk olja
  • 2 msk honung
  • 1 citron
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Dessutom
  • 6 grillspett

Instruktioner

Avlägsna vid behov de yttersta bladen på kålen och skär ungefär 3 cm tjocka skivor. Perforera kålskivorna med pinnarna, så de håller ihop på grillen.

Gör såsen klar genom att finhacka chilin (ta bort fröna om du vill). Blanda olja och honung med chilin i en skål.

Tvätta citronen och riv i skalet i skålen. Kläm också i saften från halva citronen i såsen och avrunda med salt och peppar, smaka så du är nöjd!

Grilla kål och korv tills de är klara, pensla sås över kål och korv medan de ligger på grillen.

Hacka koriander och strö slutligen över kålen. Använd vad som blev kvar av såsen vid serveringen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 711 kJ / 171 kcal 1919 kJ / 463 kcal
Fett 12.8 g 34.5 g
- varav mättat fett 3.1 g 8.5 g
Kolhydrat 7.9 g 21.2 g
- varav sockerarter 7.7 g 20.7 g
Protein 4 g 12 g
Fiber 2.6 g 7 g
Salt 0.8 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan