Grillad sommarkål med bratwurst och chilihonungssås

Grillattua kesäkaalia, makkaraa ja chilihunajakastike

Ett ytterligheternas sammelsurium på grillen, när den eldiga chilin möter den sammetslena honungen. Stadga åt magen ger vår All Natural Bratwurst.

Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

4 20 min

Ingredienser

  • 1 st sommarkål
  • 230 g Snellman All Natural Bratwurst
  • 0,5 kruka koriander
Sås
  • 0,5 st chili
  • 2 msk olja
  • 2 msk honung
  • 1 st citron
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
Dssutom
  • grillpinnar

Grillad sommarkål med bratwurst och chilihonungssås — Gör så här

  1. Avlägsna vid behov de yttersta bladen på kålen och skär ungefär 3 cm tjocka skivor. Perforera kålskivorna med pinnarna, så de håller ihop på grillen.
  2. Gör såsen klar genom att finhacka chilin (ta bort fröna om du vill). Blanda olja och honung med chilin i en skål.
  3. Tvätta citronen och riv i skalet i skålen. Kläm också i saften från halva citronen i såsen och avrunda med salt och peppar, smaka så du är nöjd!
  4. Grilla kål och korv tills de är klara, pensla sås över kål och korv medan de ligger på grillen.
  5. Hacka koriander och strö slutligen över kålen. Använd vad som blev kvar av såsen vid serveringen.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer