Gris innerfilé inlindat i bacon med pepparsås och rostade jordärtskockor
4
20min tillagningstid + 1h total tid
Medel
Ingredienser
Innerfilé
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 tsk salt
- 3 tsk provence örtmix
- 2 msk smör
- 2 msk sirap
Gräddig rosépepparsås
- 2 dl vatten
- 2 msk maizena ljus redning
- 2 dl grädde
- 1 buljongtärning
- 1 buljongtärning
- 0.5 dl sojasås
- 1 msk sirap
- 1 msk hel rosépeppar
- 1 msk smör
Instruktioner
Grisinnerfilé
Lyft ut filén i rumstemperatur en timme före tillredning. Sätt smör, sirap, salt och örtblandningen i en liten kastrull, koka upp.
Smörj in filén med blandningen. Rulla in filén i bacon så att ändorna av baconskivorna lämnar under filén.
Tillred i ugnen i 150 grader tills filéns innertemperatur visar 70 °C. Låt stå en stund före uppskärning.
Sås
Mät upp vatten och mjöl i kastrullen. Vispa den jämn och tillsätt grädden.
Låt småkoka i 2-3 minuter under omrörning, tillsätt köttbuljongtärningen, soja, peppar och sirap.
Låt småkoka en stund på låg värme hela tiden under omrörning.Tillsätt till sist en klick smör.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 860 kJ / 206 kcal | 2580 kJ / 619 kcal |
Fett | 12.9 g | 38.8 g |
- varav mättat fett | 5.4 g | 16.3 g |
Kolhydrat | 6.3 g | 19 g |
- varav sockerarter | 5 g | 14.9 g |
Protein | 16 g | 48 g |
Fiber | 0.2 g | 0.5 g |
Salt | 3.1 g | 9.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.