Grön salamipasta

Salamipasta pestolla

Ännu ett smak- och färgkonstverk från Herr Snellmans kök.

4 35 min

Ingredienser

  • 300 g grön tagliatelle
  • 1 pkt Inhemsk medwurst
  • 100 g rucola
  • 0.75 dl pesto
  • 1 liten rödlök
  • 30 g parmesanost
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 ds olivolja till stekning

Grön salamipasta — Gör så här

  1. Strimla medvursten. Skär rödlöken i tunna klyftor. Skär bort de grova delarna av rucolasalladen.
  2. Stek lökarna och vitlöken mjuka utan att de tar färg. Koka pastan enligt anvisningarna på påsen. Låt pastan rinna av.
  3. Rör försiktigt ned peston, medvursten, lökarna och till sist rucolan i pastan. Riv parmesan på varje portion.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer