Grön salamipasta
Ännu ett smak- och färgkonstverk från Herr Snellmans kök.
4
35 min
Ingredienser
-
- 300 g grön tagliatelle
- 1 pkt Inhemsk medwurst
- 100 g rucola
- 0.75 dl pesto
- 1 liten rödlök
- 30 g parmesanost
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 ds olivolja till stekning
Grön salamipasta — Gör så här
-
- Strimla medvursten. Skär rödlöken i tunna klyftor. Skär bort de grova delarna av rucolasalladen.
- Stek lökarna och vitlöken mjuka utan att de tar färg. Koka pastan enligt anvisningarna på påsen. Låt pastan rinna av.
- Rör försiktigt ned peston, medvursten, lökarna och till sist rucolan i pastan. Riv parmesan på varje portion.
”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”
Ove, Produktutvecklare