Härliga Hot Dogs
Riktig knackkorv eller Ostknackkorv. Det spelar ingen roll. Hodarin blir god i alla fall.
4
45 min
Ingredienser
-
- 1 paket hot dog -bröd
- 1 knackkorv
- 2 lökar
- Örtmajonnäs:
-
- 1 paprika, tärnad
- 2 msk finhackad persilja
- 2 dl majonnäs
- 150 g smetana
- 1 msk honung
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 nypa mald chili (torkad)
- 1 nypa salt
- Blåmögelostsås:
-
- 75 g smulad blåmögelost
- 200 g crème fraiche
- 1 nypa salt
- 1 nypa socker
- 1 nypa krossad svartpeppar
Härliga Hot Dogs — Gör så här
-
- Örtmajonnäs: Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt samt vitlökspulver och chilipulver efter behag.
- Blåmögelostsås: Blanda blåmögelosten och crème fraiche. Smaka av med salt och socker. Krydda med krossad svartpeppar. Skär löken i klyftor och stek dem gyllenbruna i en stekpanna. Ånga knackkorvarna och värm Hot Dog-bröden t. ex. i mikro. Lägg en korv i varje bröd. Klicka på lite sås, antingen bara av en sort eller båda. Lägg på ordentligt med stekt lök. Det går också att lämna bort löken och avnjuta med senap, ketchup och gurksallad. Avnjut genast och var beredd med många servetter under måltiden!
“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.
Tore, produktutvecklare