Hoppa till innehållet
Hot dogs på Italienskt vis

Hot dogs på Italienskt vis

Riktig skinnfri kycklingknackkorv 280 g

45min

4

Lätt

Ku ite tekee -bloggaren Minna gör hot dog med fläktar från medelhavet. Italienska smaker med Snellmans broilerknackkorv, kryddat med örter och härlig vitlök!

Ingredienser

Italiens knackkorvssås
Vitlökssmör
  • 100 g smör
  • 15 g färsk persilja och basilika, hackad
  • 2 vitlökslyftor
Semlor
  • 4 semla
  • 175 g mozzarella ost (á 125 g)
  • 2 dl riven ost
  • 4 msk parmesan ost
  • 0.5 rödlök
  • 4 msk färsk persilja och basilika, hackad

Instruktioner

  1. Blanda rumsvarmt smör med örter och vitlök och låt blandningen ta smak.
  2. Blanda ihop tomater, vin och arrabiata pesto och koka sakta i 15 minuter.
  3. Skiva knackkorven och stek en stund. Lägg korven i såsblandningen, ta av plattan och tillsätt basilika. Lägg ugnen på 200 grader.
  4. Bred ut ett rejält laget vitlökssmör på bröden, även på utsidan. Grädda brödet i ugnen tills de fått färg och smöret smält.
  5. Tag bröden ur ugnen och inred med mozzarella. Ös på rejält med italiensk knackkorvssås.
  6. Toppa med riven ost och parmesan och grädda i ugn tills osten smält. Garneringen sköter du med rödlök och färska örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 340 g
Energi 889 kJ / 214 kcal 3023 kJ / 727 kcal
Fett 15 g 51 g
- varav mättat fett 7.7 g 26.3 g
Kolhydrat 9.2 g 31.3 g
- varav sockerarter 1.6 g 5.5 g
Protein 10 g 33 g
Fiber 1.4 g 4.7 g
Salt 0.9 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Ku ite tekee -bloggaren Minna gör hot dog med fläktar från medelhavet. Italienska smaker med Snellmans broilerknackkorv, kryddat med örter och härlig vitlök!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan