Hot dogs på Italienskt vis
4
45min tillagningstid + 45min total tid
Lätt
Ingredienser
Italiens knackkorvssås
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri kycklingknackkorv 280 g
- 400 g tomatkross
- 2 msk pesto arrabiata
- 0.5 dl rött vin
- 1 msk basilika
Vitlökssmör
- 100 g smör
- 15 g färsk persilja och basilika, hackad
- 2 vitlökslyftor
Semlor
- 4 semla
- 175 g mozzarella ost (á 125 g)
- 2 dl riven ost
- 4 msk parmesan ost
- 0.5 rödlök
- 4 msk färsk persilja och basilika, hackad
Instruktioner
Blanda rumsvarmt smör med örter och vitlök och låt blandningen ta smak.
Blanda ihop tomater, vin och arrabiata pesto och koka sakta i 15 minuter.
Skiva knackkorven och stek en stund. Lägg korven i såsblandningen, ta av plattan och tillsätt basilika. Lägg ugnen på 200 grader.
Bred ut ett rejält laget vitlökssmör på bröden, även på utsidan. Grädda brödet i ugnen tills de fått färg och smöret smält.
Tag bröden ur ugnen och inred med mozzarella. Ös på rejält med italiensk knackkorvssås.
Toppa med riven ost och parmesan och grädda i ugn tills osten smält. Garneringen sköter du med rödlök och färska örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 340 g | |
---|---|---|
Energi | 889 kJ / 214 kcal | 3023 kJ / 727 kcal |
Fett | 15 g | 51 g |
- varav mättat fett | 7.7 g | 26.3 g |
Kolhydrat | 9.2 g | 31.3 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 5.5 g |
Protein | 10 g | 33 g |
Fiber | 1.4 g | 4.7 g |
Salt | 0.9 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.