Hodarit Italialaisittain
4
45min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Italialainen nakkikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton broilerinakki 280 g
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl arrabbiata pestoa
- 0.5 dl punaviiniä
- 1 rkl basilikaa
Valkosipulivoi
- 100 g voita
- 15 g tuoretta persiljaa ja basilikaa hienonnettuna
- 2 kpl valkosipulinkynttä
Nakkisämpylät
- 4 kpl sämpylää
- 175 g mozzarellajuustoa (á 125 g)
- 2 dl juustoraastetta
- 4 rkl parmesaani juustoa
- 0.5 kpl punasipulia
- 4 rkl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
Ohje
Sekoita huoneen lämpöinen voi yrtteihin ja valkosipuliin ja anna maustua.
Sekoita keskenään tomaattikastike, viini ja arrabiata pesto. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
Pilko nakit ja ruskista niitä paistinpannulla hetki. Lisää nakit kastikkeen joukkoon. Siirrä kuumalta hellata ja lisää joukkoon basilika.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Levitä sämpylöille runsas kerros valkosipulivoita. Voitele myös sämpylöiden ulkopinta. Paahda sämpylöitä uunissa kunnes niiden pinta saa väriä ja voi on sulanut.
Ota sämpylät uunista ja vuoraa ne mozzarella viipaleilla. Lisää runsaasti italiaista nakkikastiketta.
Lisää vielä juustoraastetta ja parmesaania ja paahda uunissa kunnes juusto sulaa. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tuoreilla yrteillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 340 g | |
---|---|---|
Energia | 889 kJ / 214 kcal | 3023 kJ / 727 kcal |
Rasva | 15 g | 51 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.7 g | 26.3 g |
Hiilihydraatit | 9.2 g | 31.3 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 5.5 g |
Proteiini | 10 g | 33 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.7 g |
Suola | 0.9 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.