
Hodarit Italialaisittain
45min
4
Helppo
Ainekset
Italialainen nakkikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton broilerinakki 280 g
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl arrabbiata pestoa
- 0.5 dl punaviiniä
- 1 rkl basilikaa
Valkosipulivoi
- 100 g voita
- 15 g tuoretta persiljaa ja basilikaa hienonnettuna
- 2 kpl valkosipulinkynttä
Nakkisämpylät
- 4 kpl sämpylää
- 175 g mozzarellajuustoa (á 125 g)
- 2 dl juustoraastetta
- 4 rkl parmesaani juustoa
- 0.5 kpl punasipulia
- 4 rkl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
Ohje
-
Sekoita huoneen lämpöinen voi yrtteihin ja valkosipuliin ja anna maustua.
-
Sekoita keskenään tomaattikastike, viini ja arrabiata pesto. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
-
Pilko nakit ja ruskista niitä paistinpannulla hetki. Lisää nakit kastikkeen joukkoon. Siirrä kuumalta hellata ja lisää joukkoon basilika.
-
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
-
Levitä sämpylöille runsas kerros valkosipulivoita. Voitele myös sämpylöiden ulkopinta. Paahda sämpylöitä uunissa kunnes niiden pinta saa väriä ja voi on sulanut.
-
Ota sämpylät uunista ja vuoraa ne mozzarella viipaleilla. Lisää runsaasti italiaista nakkikastiketta.
-
Lisää vielä juustoraastetta ja parmesaania ja paahda uunissa kunnes juusto sulaa. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tuoreilla yrteillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 340 g | |
---|---|---|
Energia | 889 kJ / 214 kcal | 3023 kJ / 727 kcal |
Rasva | 15 g | 51 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.7 g | 26.3 g |
Hiilihydraatit | 9.2 g | 31.3 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 5.5 g |
Proteiini | 10 g | 33 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.7 g |
Suola | 0.9 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.