Siirry sisältöön
Hodarit Italialaisittain

Hodarit Italialaisittain

Kunnon kuoreton broilerinakki 280 g

4

45min työaika + 45min kokonaisaika

Helppo

Ku ite tekee -blogin Minnan käsissä perinteiset hodarit muuntuivat italialaishenkisiksi broilerinakkihodareiksi, joihin tuoreiden yrttien lisäksi makua tuo valkosipuli.

Ainekset

Italialainen nakkikastike
Valkosipulivoi
  • 100 g voita
  • 15 g tuoretta persiljaa ja basilikaa hienonnettuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
Nakkisämpylät
  • 4 kpl sämpylää
  • 175 g mozzarellajuustoa (á 125 g)
  • 2 dl juustoraastetta
  • 4 rkl parmesaani juustoa
  • 0.5 kpl punasipulia
  • 4 rkl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna

Ohje

Sekoita huoneen lämpöinen voi yrtteihin ja valkosipuliin ja anna maustua.

Sekoita keskenään tomaattikastike, viini ja arrabiata pesto. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

Pilko nakit ja ruskista niitä paistinpannulla hetki. Lisää nakit kastikkeen joukkoon. Siirrä kuumalta hellata ja lisää joukkoon basilika.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Levitä sämpylöille runsas kerros valkosipulivoita. Voitele myös sämpylöiden ulkopinta. Paahda sämpylöitä uunissa kunnes niiden pinta saa väriä ja voi on sulanut.

Ota sämpylät uunista ja vuoraa ne mozzarella viipaleilla. Lisää runsaasti italiaista nakkikastiketta.

Lisää vielä juustoraastetta ja parmesaania ja paahda uunissa kunnes juusto sulaa. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 340 g
Energia 889 kJ / 214 kcal 3023 kJ / 727 kcal
Rasva 15 g 51 g
- josta tyydyttynyttä 7.7 g 26.3 g
Hiilihydraatit 9.2 g 31.3 g
- josta sokereita 1.6 g 5.5 g
Proteiini 10 g 33 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.7 g
Suola 0.9 g 3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle