Hot nduja korvgnocchi
40min (varav 30min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Hot nduja grillkorv 230 g
- 500 g potatisgnocchi
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk fullkorns senap
- 1.5 dl ärta
- 10 rädisa
- 250 g körsbärstomat (olika färger)
- 1 dl vatten
- 0.5 mynta i kruk
- 0.2 kruka dill
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 dl riven parmesan
- 2 tsk smör
- färska örter
Instruktioner
Avlägsna ärtorna ur sina skidor och halvera rädisorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Finhacka dillen och strimla myntan. Halvera tomaterna. Ifall du använder dig av frysta ärter gäller det att tina upp dem snabbt med en liten skvätt vatten i en liten kastrull.
Lägg smör i en varm och låg stekpanna (ca. 30 cm). Stek gnocchi i några minuter under omrörning tills de fått en vacker färg och lite krispighet. Tag gnocchin av pannan och ställ på en tallrik för att vänta.
Skär korven i bitar. Tillsätt vid behov med smör i pannan och bryn korven lätt. När korven är så gott som klar lägger du i vitlöken och rör runt i några minuter, men låt inte vitlöken brynas.
Fyll på med senap, tomatpuré, vatten, halverade tomater och rädisor samt salt och peppar. Täck in med lock och låt puttra i några minuter tills grönsakerna fått värme och rädisorna mjuknat.
Lägg nu i din gnocchi, ärtorna samt riven parmesan och låt mysa i några minuter.
Rör ner finhackade örter i grytan strax innan servering.
Om du vill dekorerar du med parmesanflarn och färska örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 638 kJ / 152 kcal | 1913 kJ / 456 kcal |
Fett | 6.5 g | 19.5 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 7.8 g |
Kolhydrat | 15.7 g | 47 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.4 g |
Protein | 7 g | 20 g |
Fiber | 1.4 g | 4.2 g |
Salt | 1.3 g | 4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.