
Jordgubbs- och rabarberpaj med bacon
Riktig bacon 150 g1h 5min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 msk lönnsirap
- 250 g rabarberstjälkar
- 3 dl jordgubbar
- 2 tsk smör
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk krossad kardemumma
Smyldeg
- 75 g rumsvarmt smör
- 0.5 dl farinsocker
- 2 dl havreflingor
- 1 dl vetemjöl
Dessutom
- 1 l vaniljglass
- ätbara blommor eller örter
Instruktioner
-
Pensla baconskivorna med lönnsirap och grilla krispiga på låg värme. Du kan också tillreda i ugnen: lägg de penslade baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i cirka 15 minuter.
-
Skölj av och skär rabarberstjälkarna i bitar. Rensa jordgubbarna och skär i bitar.
-
Lägg ett skrynklat bakplåtspapper i en ugnssäker form som tål grillning (metallform eller gjutjärnspanna) eller smörj formen. Lägg i rabarberbitarna och jordgubbarna och strö över farinsocker och kardemumma.
-
Jobba för hand ihop rumstempererat smör, farinsocker, havregryn och vetemjöl i en skål tills du har en smulig deg. Fördela smuldeg över rabarber och jordgubbar.
-
Grilla på indirekt värme. Värm grillen till 200 grader. Ställ pajformen i grillen och stäng av brännarna direkt under formen. Stäng locket och låt grilla i cirka 30 minuter. Du kan också baka pajen i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter.
-
Servera med vaniljglass och toppa med knaprigt bacon. Dekorera gärna med ätbara blommor.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 1052 kJ / 252 kcal | 4210 kJ / 1006 kcal |
Fett | 12.6 g | 50.5 g |
- varav mättat fett | 7.1 g | 28.5 g |
Kolhydrat | 28.2 g | 112.9 g |
- varav sockerarter | 22.1 g | 88.3 g |
Protein | 5 g | 20 g |
Fiber | 1.3 g | 5.1 g |
Salt | 0.4 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.