Julsenap
10min
20
Lätt
Inget slår egen senap. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Julsenap
- 1 dl senappulver
- 2 dl socker
- 2 dl grädde
- 2 ägg
- 2 msk ättika
Instruktioner
- Sätt alla ingredienser förutom ättikan i en kastrull. Låt koka upp, rör om hela tiden. Tillsätt ättikan och låt svalna. Senapen står sig i ca 3 veckor.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 50 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1578 kJ / 377 kcal | 789 kJ / 189 kcal |
| Fett | 20.7 g | 10.4 g |
| - varav mättat fett | 4.2 g | 2.1 g |
| Kolhydrat | 37.9 g | 19 g |
| - varav sockerarter | 36.6 g | 18.3 g |
| Protein | 9 g | 5 g |
| Fiber | 0 g | 0 g |
| Salt | 0.2 g | 0.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Inget slår egen senap. Herr Snellmans recept, varsågod!