Kållåda
Ännu en till av Herr Snellmans enkla vardagsrätter som du lätt tillreder i ugnen.
6
80 min
Ingredienser
-
- 1 litet kålhuvud
- 400 g Snellmans Gris-nöt maletkött
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 dl kokt ris
- 2 lökar
- 2 ägg
- 5 dl mjölk
Kållåda — Gör så här
-
- Hacka kål och lök, bryn i stekpanna. Bryn maletkött och krydda. Blanda kål och maletkött och sätt i ugnsform.
- Häll äggstanningen över. Stek i 175 grader i 60 min.
Tips!
Tips 1. För att ge mer smak åt kålen kan du tillsätta ett par matskedar sirap.
Tips 2. Ifall du utelämnar riset, passar maten också t.ex. en person som följer LCHF-diet.
Tips 3. Ifall du vill ha en laktosfri kållåda, använd köttbuljong.
KÅLLÅDAN STEG FÖR STEG – KOLLA VIDEON
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.