Kållåda

Kaalilaatikko 1

Ännu en till av Herr Snellmans enkla vardagsrätter som du lätt tillreder i ugnen.

6 80 min

Ingredienser

  • 1 litet kålhuvud
  • 400 g Snellmans Gris-nöt maletkött
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl kokt ris
  • 2 lökar
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk

Gör så här

  1. Hacka kål och lök, bryn i stekpanna. Bryn maletkött och krydda. Blanda kål och maletkött och sätt i ugnsform. Häll äggstanningen över. Stek i 175 grader i 60 min.
  2. Tips: 1. För att ge mer smak åt kålen kan du tillsätta ett par matskedar sirap.
  3. Tips 2. Ifall du utelämnar riset, passar maten också t.ex. en person som följer LCHF-diet.
  4. Tips 3. Ifall du vill ha en laktosfri kållåda, använd köttbuljong.
  5. Video av hur man lagar kållåda:
  6. Se på YouTube hur man lagar kållåda.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept