Kållåda

Kaalilaatikko 1

Ännu en till av Herr Snellmans enkla vardagsrätter som du lätt tillreder i ugnen.

6 80 min

Ingredienser

  • 1 litet kålhuvud
  • 400 g Snellmans Gris-nöt maletkött
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl kokt ris
  • 2 lökar
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk

Kållåda — Gör så här

  1. Hacka kål och lök, bryn i stekpanna. Bryn maletkött och krydda. Blanda kål och maletkött och sätt i ugnsform. Häll äggstanningen över. Stek i 175 grader i 60 min.
  2. Tips: 1. För att ge mer smak åt kålen kan du tillsätta ett par matskedar sirap.
  3. Tips 2. Ifall du utelämnar riset, passar maten också t.ex. en person som följer LCHF-diet.
  4. Tips 3. Ifall du vill ha en laktosfri kållåda, använd köttbuljong.
  5. Video av hur man lagar kållåda:
  6. Se på YouTube hur man lagar kållåda.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer