Hoppa till innehållet
Kyckling iskender

Kyckling iskender

Rostade kycklingflarn 180 g

5

30min tillagningstid + 30min total tid

Lätt

Har du redan testat kombinationen av Snellmans rostade kycklingflarn och traditionell rieska? Pickla fänkål enkelt hemma och komplettera denna läckra måltid med en hemlagad tomatsås och en pikant vitlöks-yoghurtsås. Denna trimmade iskender kommer garanterat att träffa rätt!

Ingredienser

Picklad fänkål
  • 150 g fenkål
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk frön av koriander
  • 5 kryddpeppar
Tomatsås
  • 2 tomat
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 0.5 chili
  • 1 vitlökslyftor
Vitlök-jugurtsås
  • 200 g turkisk yoghurt
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 citron
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 några nypor salt

Instruktioner

Tärna potatisrieskan och bred ut på ett stort serveringsfat.

Tillred din picklade fänkål. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull. Strimla fänkålen och häll spaden över. Låt svalna till rumstempereratur.

Tillred tomatsåsen. Skär tomaterna så att du kommer åt att riva fruktköttet, men använd inte skalet. Finhacka örter, den skalade vitlöken samt chilin och lägg i tomatsåsen.

Tillred ännu yoghurtsåsen. Skala och finhacka vitlök och rör ned i yoghurten. Riv i citronskal och kläm i saft och rör om. Krydda med salt och gräslök.

Värm kycklingflarnen enligt önskemål: panna, ugn eller air fryer fungerar.

Sprid ut flarn och picklad fänkål på serveringsfatens brödbädd. Toppa med bägge såserna.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 599 kJ / 142 kcal 2098 kJ / 497 kcal
Fett 2.9 g 10.1 g
- varav mättat fett 1.4 g 4.7 g
Kolhydrat 20.5 g 71.8 g
- varav sockerarter 12.4 g 43.5 g
Protein 7 g 25 g
Fiber 1.8 g 6.3 g
Salt 0.8 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan