Kyckling iskender
5
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
- 2 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
- 10 rund och fyllig potatisrieska
Picklad fänkål
- 150 g fenkål
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 tsk frön av koriander
- 5 kryddpeppar
Tomatsås
- 2 tomat
- 0.5 dl bladpersilja
- 0.5 chili
- 1 vitlökslyftor
Vitlök-jugurtsås
- 200 g turkisk yoghurt
- 2 vitlökslyftor
- 1 citron
- 2 msk hackad gräslök
- 1 några nypor salt
Instruktioner
Tärna potatisrieskan och bred ut på ett stort serveringsfat.
Tillred din picklade fänkål. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull. Strimla fänkålen och häll spaden över. Låt svalna till rumstempereratur.
Tillred tomatsåsen. Skär tomaterna så att du kommer åt att riva fruktköttet, men använd inte skalet. Finhacka örter, den skalade vitlöken samt chilin och lägg i tomatsåsen.
Tillred ännu yoghurtsåsen. Skala och finhacka vitlök och rör ned i yoghurten. Riv i citronskal och kläm i saft och rör om. Krydda med salt och gräslök.
Värm kycklingflarnen enligt önskemål: panna, ugn eller air fryer fungerar.
Sprid ut flarn och picklad fänkål på serveringsfatens brödbädd. Toppa med bägge såserna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 599 kJ / 142 kcal | 2098 kJ / 497 kcal |
Fett | 2.9 g | 10.1 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 4.7 g |
Kolhydrat | 20.5 g | 71.8 g |
- varav sockerarter | 12.4 g | 43.5 g |
Protein | 7 g | 25 g |
Fiber | 1.8 g | 6.3 g |
Salt | 0.8 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.