Kanaiskender
30min
5
Helppo
Ainekset
- 2 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 10 kpl paksua ja pyöreää perunarieskaa
Pikkelöity fenkoli
- 150 g fenkolia
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 5 kpl maustepippuria
Tomaattikastike
- 2 kpl tomaattia
- 0.5 dl lehtipersiljaa
- 0.5 kpl chiliä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
Valkosipuli-jugurttikastike
- 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl sitruunaa
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
Kuutioi perunarieskat ja levitä isolle tarjoiluvadille.
Valmista pikkelöity fenkoli. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja pikkelöidyn fenkolin mausteet kattilassa. Viipaloi fenkoli kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista tomaattikastike. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja raasta hedelmäliha raastinraudalla. Jätä kuoret käyttämättä. Hienonna yrtit, kuorittu valkosipuli sekä chili ja sekoita tomaattikastikkeeseen.
Valmista valkosipuli-jogurttikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se jogurtin joukkoon. Raasta sitruunan kuori sekä purista mehu ja sekoita ne kastikkeeseen. Mausta ruohosipulilla ja suolalla.
Lämmitä kanalastut haluamallasi tavalla: uunissa, pannulla tai airfryerissa.
Levitä lämpimät kanalastut ja pikkelöity fenkoli perunarieskakuutioiden päälle. Viimeistele molemmilla kastikkeilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 599 kJ / 142 kcal | 2098 kJ / 497 kcal |
Rasva | 2.9 g | 10.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 4.7 g |
Hiilihydraatit | 20.5 g | 71.8 g |
- josta sokereita | 12.4 g | 43.5 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.3 g |
Suola | 0.8 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.