Siirry sisältöön
Kanaiskender

Kanaiskender

Paahdettu kanalastu 180 g

5

30min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Oletko vielä kokeillut Snellmanin Paahdettujen kanalastujen ja perinteisten perunarieskojen yhdistelmää? Pikkelöi fenkoli helposti ja viimeistele tämä herkullinen ateriakokonaisuus itse tehdyllä tomaattikastikkeella ja valkosipuli-jugurttikastikkeella. Tämä tuunattu iskender iskee varmasti moneen makuhermoon!

Ainekset

Pikkelöity fenkoli
  • 150 g fenkolia
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 5 kpl maustepippuria
Tomaattikastike
  • 2 kpl tomaattia
  • 0.5 dl lehtipersiljaa
  • 0.5 kpl chiliä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
Valkosipuli-jugurttikastike
  • 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl sitruunaa
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 kpl ripaus suolaa

Ohje

Kuutioi perunarieskat ja levitä isolle tarjoiluvadille.

Valmista pikkelöity fenkoli. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja pikkelöidyn fenkolin mausteet kattilassa. Viipaloi fenkoli kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista tomaattikastike. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja raasta hedelmäliha raastinraudalla. Jätä kuoret käyttämättä. Hienonna yrtit, kuorittu valkosipuli sekä chili ja sekoita tomaattikastikkeeseen.

Valmista valkosipuli-jogurttikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se jogurtin joukkoon. Raasta sitruunan kuori sekä purista mehu ja sekoita ne kastikkeeseen. Mausta ruohosipulilla ja suolalla.

Lämmitä kanalastut haluamallasi tavalla: uunissa, pannulla tai airfryerissa.

Levitä lämpimät kanalastut ja pikkelöity fenkoli perunarieskakuutioiden päälle. Viimeistele molemmilla kastikkeilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 599 kJ / 142 kcal 2098 kJ / 497 kcal
Rasva 2.9 g 10.1 g
- josta tyydyttynyttä 1.4 g 4.7 g
Hiilihydraatit 20.5 g 71.8 g
- josta sokereita 12.4 g 43.5 g
Proteiini 7 g 25 g
Ravintokuitu 1.8 g 6.3 g
Suola 0.8 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Lämpimät leivät Satokausiresepti

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle