Hoppa till innehållet
Knackkorv & potatissallad

Knackkorv & potatissallad

Riktig knackkorv i naturtarm 400 g

4

30min tillagningstid + 2h 30min total tid

Nakit ja perunasalaatti on yksi perinteisimmistä nakkiruoista. Tässä ohjeessa klassikko on kuitenkin viety seuraavalle tasolle, sillä nakit ja perunasalaatti tarjoillaan tortillalätyiltä. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ingredienser

Knackkorv & potatissallad
Tysk potatissallad
  • 1 kg potatis
  • 1 vatten att koka
  • 1 salt
  • 3 vårlök
  • 3 kapris
Oljesås
  • 0.6 dl olja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk dijon- senap
  • 1 tsk salt
  • 1 svartpeppar
  • 2 tsk socker

Instruktioner

Tillred potatissalladen först. Koka potatisen med skalen på, och skala när de hunnit svalna. Skär potatisen och hacka gräslöken. Blanda ihop oljesåsens ingredienser. Blanda alla ingredienser och låt salladen stå och dra i sig ett par timmar innan servering.

Värm knackkorvarna. Koka vatten och ta bort kastrullen från spisen. Lägg knackkorvarna i det varma vattnet. Knackkorvarna är klara när de stiger till ytan.

Fyll tortillaformarna med potatissallad och lägga knackkorvarna ovanpå. Om du vill kan du toppa portionen med senap och/eller ketchup.

Garnera med hackad persilja eller lite ruccola.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 725 kJ / 173 kcal 3261 kJ / 780 kcal
Fett 9.1 g 41 g
- varav mättat fett 2.4 g 10.7 g
Kolhydrat 16.8 g 75.7 g
- varav sockerarter 1.1 g 4.9 g
Protein 5 g 25 g
Fiber 0.9 g 4 g
Salt 1.1 g 4.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan