Knackkorv & potatissallad
2h 30min (varav 30min aktiv)
4
Ingredienser
Knackkorv & potatissallad
- 1 pkt Snellman Riktig knackkorv i naturtarm 400 g
- 8 soft tortilla
Tysk potatissallad
- 1 kg potatis
- 1 vatten att koka
- 1 salt
- 3 vårlök
- 3 kapris
Oljesås
- 0.6 dl olja
- 3 msk vit balsamvinäger
- 2 tsk dijon- senap
- 1 tsk salt
- 1 svartpeppar
- 2 tsk socker
Instruktioner
Tillred potatissalladen först. Koka potatisen med skalen på, och skala när de hunnit svalna. Skär potatisen och hacka gräslöken. Blanda ihop oljesåsens ingredienser. Blanda alla ingredienser och låt salladen stå och dra i sig ett par timmar innan servering.
Värm knackkorvarna. Koka vatten och ta bort kastrullen från spisen. Lägg knackkorvarna i det varma vattnet. Knackkorvarna är klara när de stiger till ytan.
Fyll tortillaformarna med potatissallad och lägga knackkorvarna ovanpå. Om du vill kan du toppa portionen med senap och/eller ketchup.
Garnera med hackad persilja eller lite ruccola.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 725 kJ / 173 kcal | 3261 kJ / 780 kcal |
Fett | 9.1 g | 41 g |
- varav mättat fett | 2.4 g | 10.7 g |
Kolhydrat | 16.8 g | 75.7 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 4.9 g |
Protein | 5 g | 25 g |
Fiber | 0.9 g | 4 g |
Salt | 1.1 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.