Korvrosor
30min (varav 10min aktiv)
12
Lätt
Ett annorlunda sätt att använda länkkorven på. Enkelt och gott.
Ingredienser
Korvrosor
- 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
- 2 dl riven ost
- 1 dl tomatketchup
- 1 pkt smördeg
Instruktioner
Skär degen itu på längden. Skiva korven och placera på degen så att en del av korvskivorna blir utanför degen.
Sätt på lite ketchup och riven ost. Rulla ihop till en rulle, fäst fogen väl. Ställ på en plåt stående eller sätt i muffinsformar. Grädda i 220 grader ca 20 min.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 80 g | |
---|---|---|
Energi | 1681 kJ / 405 kcal | 1345 kJ / 324 kcal |
Fett | 30.9 g | 24.7 g |
- varav mättat fett | 15.2 g | 12.2 g |
Kolhydrat | 20.3 g | 16.2 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 2.1 g |
Protein | 11 g | 9 g |
Fiber | 0.9 g | 0.7 g |
Salt | 1.6 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.