Salt pannkaka

Suolainen pannari

Herr Snellman älskar kreativ matlagning. Har du testat chark i pannkaka?

8 45 min

Ingredienser

Smet
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk olja
  • 1 salt
  • 1 nypa socker
Fyllning
  • 2 pkt Snellmans chark
  • 1 dl riven emmentalost
  • 2 dl halverade körsbärstomater

Salt pannkaka — Gör så här

  1. Vispa ihop smeten.
  2. Strimla charken och strö den tillsammans med osten och tomaterna i långpanna klädd med bakplåtspapper.
  3. Häll på smeten och grädda i 200 graders ugn 30–40 min tills ytan är vackert brun och bottnen genomgräddad.
  4. Skär i små bitar och servera.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept