Salt pannkaka

Suolainen pannari

Herr Snellman älskar kreativ matlagning. Har du testat chark i pannkaka? Osten och skinkan gör det här till en perfekt kvällsbit. Den tar inte länge att tillreda och smakar garanterat gott med en kall dryck till.

8 45 min

Ingredienser

Smet
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk olja
  • 1 salt
  • 1 nypa socker
Fyllning
  • 400-600 g Snellmans chark
  • 1 dl riven emmentalost
  • 2 dl halverade körsbärstomater

Salt pannkaka — Gör så här

  1. Vispa ihop smeten.
  2. Strimla charken och strö den tillsammans med osten och tomaterna i långpanna klädd med bakplåtspapper.
  3. Häll på smeten och grädda i 200 graders ugn 30–40 min tills ytan är vackert brun och bottnen genomgräddad.
  4. Skär i små bitar och servera.
Palagg-Traditionella helköttsuppskärningar

”Traditionella smörgåspålägg har varit finländarnas favoriter genom tiderna och därför vill vi göra dem så bra vi bara kan. Natriumglutamat tog vi helt bort ur våra produkter redan för flera år sedan och började använda mer finländskt kött. Vi har både orökta smörgåspålägg och pålägg rökta med äkta alspån.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer