Hoppa till innehållet
Salt pannkaka

Salt pannkaka

Inhemsk palvad skinka 400 g

45min

8

Lätt

Herr Snellman älskar kreativ matlagning. Har du testat chark i pannkaka? Osten och skinkan gör det här till en perfekt kvällsbit. Den tar inte länge att tillreda och smakar garanterat gott med en kall dryck till.

Ingredienser

Degen
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 en nypa socker
Fyllning

Instruktioner

  1. Vispa ihop smeten.
  2. Strimla charken och strö den tillsammans med osten och tomaterna i långpanna klädd med bakplåtspapper.
  3. Häll på smeten och grädda i 200 graders ugn 30–40 min tills ytan är vackert brun och bottnen genomgräddad.
  4. Skär i små bitar och servera.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 714 kJ / 170 kcal 1285 kJ / 306 kcal
Fett 5.8 g 10.5 g
- varav mättat fett 2.4 g 4.4 g
Kolhydrat 15.9 g 28.6 g
- varav sockerarter 2.4 g 4.3 g
Protein 13 g 23 g
Fiber 0.8 g 1.4 g
Salt 1.1 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Herr Snellman älskar kreativ matlagning. Har du testat chark i pannkaka? Osten och skinkan gör det här till en perfekt kvällsbit. Den tar inte länge att tillreda och smakar garanterat gott med en kall dryck till.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan