Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku

Pannukakku on varmasti monelle tuttu, mutta miltäpä kuulostaisi suolainen pannukakku? Äkkiseltään kenties hieman oudolta, mutta oikeastaan suolainen pannari eroaa perinteisestä jälkiruokapannarista vain siinä, että täytteisiin kuuluvat kinkku ja juusto. Herra Snellmanin helppo suolainen pannukakku maistuu vaikka iltapalana ja valmistat sen näppärästi uunissa. Tämä suolainen pannariresepti on siitä kätevä, että voit lisätä täytteitä myös oman makusi mukaan. Kokeile vaikkapa sinihomejuustoa.

Nauti suolainen pannukakku kuumana kylmän maitolasillisen kera!

8 45 min

Ainekset

Taikina
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl jauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 tl öljyä
  • 1 suolaa
  • 1 ripaus sokeria
Täyte
  • 400-600 g Snellmanin leikkeleitä
  • 1 dl Emmental-raastetta
  • 2 dl Kirsikkatomaatteja, halkaistuna

Suolainen pannukakku — Ohje

  1. Sekoita suolaisen pannarin taikinan ainekset keskenään.
  2. Kuutioi leikkeleet ja ripottele ne uunipellille leivinpaperin päälle yhdessä juustoraasteen ja kirsikkatomaattien kanssa.
  3. Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa 30–40 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pohja kypsä.
  4. Tarjoille suolainen pannukakku pieniksi paloiksi leikattuna.
Leikkeleet-Perinteiset leikkeleet

”Perinteiset leikkeleet on olleet suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen ja siksi me halutaan tehdä ne niin hyvin kuin osataan. Natriumglutamaatti me jätettiin kokonaan pois jo vuosia sitten ja alettiin käyttämään enemmän suomalaista lihaa. Näitähän löytyy ilman savustusta ja sitten myös aidoilla leppälastuilla savustettuna.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit