Korvbiff i panna
1h (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Korvbiffar
- 400 g Snellman Riktig lördagskorv i stång 1 kg
- 1 msk olja för stekning
Stekt lök
- 4 gullök
- 2 msk olja för stekning
- 0.75 dl vatten
- 1 tsk socker
Körsbärstomater
- 1 ct körsbärstomat
- 2 msk rypsolja
- 0.5 tsk svartpeppar
Morot-potatismos
- 3 morötter
- 6 mjöliga potatis
- 2 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 1 dl mjölk
Instruktioner
Skala och strimla löken. Stek en stund i panna och tillsätt vatten. Täck över med lock och låt puttra i 10 minuter. Fyll på med socker och stek under omrörning tills dina lökar är karamelliserade (torde ta ca. 20 minuter).
Sätt körsbärstomaterna i en ugnsform och strö över peppar och strimlor med olja. Grädda i 180 grader tills de mjuknat, ca. 15 minuter.
Skala morötter och potatis och koka mjuka. Koktiden blir lite längre, eftersom morötterna kräver lite mer tid för att hinna med. Gör en jämn och fin puré av grönsakerna och rör i smör, mjölk och salt. Notera att mängden mjölk är en uppskattning: det är möjligt att du inte behöver allt, eller så får du lov att lägga i mer.
Skär tunna biffar av lördagskorven, 2 biffar per portion. Stek i en liten mängd olja och servera med tomater och puré.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 597 kJ / 144 kcal | 2388 kJ / 575 kcal |
Fett | 11 g | 43.9 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 12.3 g |
Kolhydrat | 7.2 g | 29 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 11.4 g |
Protein | 3 g | 14 g |
Fiber | 1 g | 3.9 g |
Salt | 0.7 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.