Siirry sisältöön
Makkarapihvit pannulla

Makkarapihvit pannulla

Kunnon lauantaimakkara tanko 1 kg

4

30min työaika | 1t kokonaisaika

Helppo

Unohda tylsät arkiruuat – tämä on iloinen makumatka koko perheelle! Paistettu sipuli, kirsikkatomaatit ja superhyvä porkkanaperunasose muuttavat tavallisen päivän juhlahetkeksi, kun kaveriksi tulee lauantaimakkaratangosta lohkaistu herkullinen makkarapihvi. Grillipannulla viimeistelet vielä pintaan jännittävän ristikkokuvion!

Ainekset

Makkarapihvit
Paistettu sipuli
  • 4 kpl keltasipulia
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 0.75 dl vettä
  • 1 tl sokeria
Kirsikkatomaatit
  • 1 kpl rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl mustapippuria
Porkkana-perunasose
  • 3 kpl porkkanaa
  • 6 kpl jauhoisia perunoita
  • 2 rkl voita
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl maitoa

Ohje

Kuori ja suikaloi keltasipulit. Paista hetken aikaa kattilassa ja lisää sen jälkeen vesi. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää sokeri ja paista silloin tällöin sekoittaen, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet (noin 20 minuuttia).

Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan ja pirskottele niiden päälle öljy ja mustapippuri. Paista 180-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 15 minuuttia.

Kuori porkkanat sekä perunat ja keitä ne kypsiksi. Keitä juureksia normaalia kauemmin, sillä porkkanat tarvitsevat enemmän aikaa kypsyäkseen kuin perunat. Soseuta juurekset ja sekoita niiden joukkoon voi, maito ja suola. Huomioi että maidon määrä on arvio: et välttämättä tarvitse sitä kaikkea tai voit joutua lisäämään sen määrää.

Leikkaa Lauantaimakkara ohuiksi pihveiksi, 2 pihviä per annos. Paista ne pienessä määrässä rypsiöljyvalmistetta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 597 kJ / 144 kcal 2388 kJ / 575 kcal
Rasva 11 g 43.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.1 g 12.3 g
Hiilihydraatit 7.2 g 29 g
- josta sokereita 2.8 g 11.4 g
Proteiini 3 g 14 g
Ravintokuitu 1 g 3.9 g
Suola 0.7 g 2.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Satokausiresepti

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle