Hoppa till innehållet
Kotletter

Kotletter

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

30min

4

Lätt

Snellmans kotletter har varit en favorit hos många familjer ända sedan 1970-talet. Produktionen av denna klassiker har tyvärr upphört, men med det här receptet trollar du fram autentiska och utsökt goda kotletter från grunden hemma. Lätta och snabba att laga även så här! Herr Snellmans originalrecept på kotletter – varsågoda!

Ingredienser

till brödning
  • 2 dl skorpmjöl

Instruktioner

  1. Blanda malet kött av girs och nöt med grädde, ströbröd och kryddor i en skål. Rör til en jämn smet. Smeten får gärna vara något lösare än en vanlig köttbullssmet. Låt smeten dra i ca 15 minuter så att ströbrödet hinner svälla.
  2. Ta små klickar av kotlettsmeten med sked eller med fuktiga händer, forma dem till platta puckar och rulla kakorna i ströbröd. Låt ytan torka en stund och stek sedan i en panna på medelvärme i ca 5 minuter per sida. Servera omedelbart.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 150 g
Energi 1353 kJ / 325 kcal 2029 kJ / 488 kcal
Fett 23.6 g 35.4 g
- varav mättat fett 8.9 g 13.4 g
Kolhydrat 12.8 g 19.2 g
- varav sockerarter 1.1 g 1.7 g
Protein 14 g 20 g
Fiber 0.7 g 1 g
Salt 1.1 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Snellmans kotletter har varit en favorit hos många familjer ända sedan 1970-talet. Produktionen av denna klassiker har tyvärr upphört, men med det här receptet trollar du fram autentiska och utsökt goda kotletter från grunden hemma. Lätta och snabba att laga även så här! Herr Snellmans originalrecept på kotletter – varsågoda!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan