Kotletter
Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g30min
4
Lätt
Snellmans kotletter har varit en favorit hos många familjer ända sedan 1970-talet. Produktionen av denna klassiker har tyvärr upphört, men med det här receptet trollar du fram autentiska och utsökt goda kotletter från grunden hemma. Lätta och snabba att laga även så här! Herr Snellmans originalrecept på kotletter – varsågoda!
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0.75 dl skorpmjöl
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 2 msk olja för stekning
till brödning
- 2 dl skorpmjöl
Instruktioner
- Blanda malet kött av girs och nöt med grädde, ströbröd och kryddor i en skål. Rör til en jämn smet. Smeten får gärna vara något lösare än en vanlig köttbullssmet. Låt smeten dra i ca 15 minuter så att ströbrödet hinner svälla.
- Ta små klickar av kotlettsmeten med sked eller med fuktiga händer, forma dem till platta puckar och rulla kakorna i ströbröd. Låt ytan torka en stund och stek sedan i en panna på medelvärme i ca 5 minuter per sida. Servera omedelbart.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 150 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1353 kJ / 325 kcal | 2029 kJ / 488 kcal |
| Fett | 23.6 g | 35.4 g |
| - varav mättat fett | 8.9 g | 13.4 g |
| Kolhydrat | 12.8 g | 19.2 g |
| - varav sockerarter | 1.1 g | 1.7 g |
| Protein | 14 g | 20 g |
| Fiber | 0.7 g | 1 g |
| Salt | 1.1 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Snellmans kotletter har varit en favorit hos många familjer ända sedan 1970-talet. Produktionen av denna klassiker har tyvärr upphört, men med det här receptet trollar du fram autentiska och utsökt goda kotletter från grunden hemma. Lätta och snabba att laga även så här! Herr Snellmans originalrecept på kotletter – varsågoda!