Siirry sisältöön
Kotletit

Kotletit

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

30min

4

Helppo

Snellmanin kotletit ovat olleen monen perheen suosikkiruokaa 70-luvulta lähtien. Klassikon valmistaminen on nyt valitettavasti lopetettu, mutta tällä reseptillä loihdit autenttiset ja herkulliset kotletit alusta asti kotona. Helppoja ja nopeita valmistaa näinkin! Herra Snellmanin alkuperäinen kotlettiresepti, olkaa hyvä!

Ainekset

Leivitykseen
  • 2 dl korppujauhoja

Ohje

Sekoita Kunnon sika-nautajauheliha, kerma, korppujauhot ja mausteet kulhossa tasiseksi massaksi. Massa saa jäädä tavallista lihapullataikinaa hieman löysemmäksi. Anna taikinan vetäytyä n. 15 min, jota korppujauhot ehtivät turvota.

Ota kotlettitaikinasta lusikalla tai vedellä kostutetuilla käsillä pieniä nokareita, muotoile niistä litteitä kiekkoja ja pyörittele kiekot korppujauhoissa. Anna pinnan kuivahtaa hetki ja paista pannulla keskilämmöllä n. 5 min / puoli. Tarjoile heti.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1353 kJ / 325 kcal 2029 kJ / 488 kcal
Rasva 23.6 g 35.4 g
- josta tyydyttynyttä 8.9 g 13.4 g
Hiilihydraatit 12.8 g 19.2 g
- josta sokereita 1.1 g 1.7 g
Proteiini 14 g 20 g
Ravintokuitu 0.7 g 1 g
Suola 1.1 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle