
Köttbullar
Malet kött av nöt 20 % 400 g45min
4
Lätt
Det smakar alltid bra med köttbullar. Dessa speciellt goda köttbullar görs på smakligt malet kött av nöt. Vi utvecklade denna lite fetare variant av malet kött för att passa finländarnas favoriträtter. Den höga fetthalten gör att köttbullarna blir riktigt saftiga. Snellmans smakliga nötfärs är helt gm-fritt och tillverkas av 100 % finskt, färskt nötkött.
Ingredienser
Köttbullar
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 1 lök
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 dl skorpmjöl
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olja
Instruktioner
- Tärna den skalade löken och bryn löken i smör eller olja. Häll vätskan i skålen, tillsätt ägg och flingor eller mjöl, och blanda väl. Tillsätt kryddor och låt svälla i 15 minuter. Tillsätt löktärningarna och malet köttet.
- Forma bullar av smeten med hjälp av en sked som doppats i vatten, eller med oljade händer. Stek köttbullarna i stekpanna tills de är vackert bruna, eller tillred i ugn på 220 grader i 10-12 minuter. Stektiden beror på köttbullarnas storlek.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 1116 kJ / 269 kcal | 1674 kJ / 403 kcal |
Fett | 20.3 g | 30.5 g |
- varav mättat fett | 8.9 g | 13.4 g |
Kolhydrat | 7.9 g | 11.9 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 1.8 g |
Protein | 14 g | 21 g |
Fiber | 0.5 g | 0.8 g |
Salt | 1.1 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Det smakar alltid bra med köttbullar. Dessa speciellt goda köttbullar görs på smakligt malet kött av nöt. Vi utvecklade denna lite fetare variant av malet kött för att passa finländarnas favoriträtter. Den höga fetthalten gör att köttbullarna blir riktigt saftiga. Snellmans smakliga nötfärs är helt gm-fritt och tillverkas av 100 % finskt, färskt nötkött.