Köttbullar
Malet kött av nöt 20 % 400 g45min
4
Lätt
Ingredienser
Köttbullar
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 1 lök
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 dl skorpmjöl
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olja
Instruktioner
- Tärna den skalade löken och bryn löken i smör eller olja. Häll vätskan i skålen, tillsätt ägg och flingor eller mjöl, och blanda väl. Tillsätt kryddor och låt svälla i 15 minuter. Tillsätt löktärningarna och malet köttet.
- Forma bullar av smeten med hjälp av en sked som doppats i vatten, eller med oljade händer. Stek köttbullarna i stekpanna tills de är vackert bruna, eller tillred i ugn på 220 grader i 10-12 minuter. Stektiden beror på köttbullarnas storlek.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 150 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1116 kJ / 269 kcal | 1674 kJ / 403 kcal |
| Fett | 20.3 g | 30.5 g |
| - varav mättat fett | 8.9 g | 13.4 g |
| Kolhydrat | 7.9 g | 11.9 g |
| - varav sockerarter | 1.2 g | 1.8 g |
| Protein | 14 g | 21 g |
| Fiber | 0.5 g | 0.8 g |
| Salt | 1.1 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
