Hoppa till innehållet
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Malet kött av nöt 10 % 400 g

55min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

En mästerligt mustig köttfärslimpa gör du på Riktigt malet kött, som alltid är färskt och aldrig varit fruset. Smaknyanser i detta recept ger soltorkade tomater och Riktig bacon. Vill du, kan du också göra en ytterst konventionell limpa och lämna bort både bacon och tomater!

Ingredienser

Instruktioner

Häll grädden och skorpmjölet i en stor skål och låt svälla i 5 minuter.

Skala löken och finhacka. Hacka även bacon och soltorkade tomater i mindre bitar och lägg allt i samma skål tillsammans med två ägg. Kryssa med salt och svartpeppar och rör till en jämn massa.

Forma köttfärslimpan på bakplåtspapper i en ugnspanna och forma till en jämn stock.

Stek limpan i ca. 40–50 minuter i en 200-gradig ugn.

Servera till exempel tillsammans med smörstekt broccolini.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1043 kJ / 250 kcal 2086 kJ / 500 kcal
Fett 16.2 g 32.4 g
- varav mättat fett 6.1 g 12.1 g
Kolhydrat 9 g 18.1 g
- varav sockerarter 3.5 g 7 g
Protein 17 g 33 g
Fiber 1.1 g 2.2 g
Salt 1.4 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Kolla hela reCeptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan