Köttfärslimpa
55min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl skorpmjöl
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 dl soltorkad tomat
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Häll grädden och skorpmjölet i en stor skål och låt svälla i 5 minuter.
Skala löken och finhacka. Hacka även bacon och soltorkade tomater i mindre bitar och lägg allt i samma skål tillsammans med två ägg. Kryssa med salt och svartpeppar och rör till en jämn massa.
Forma köttfärslimpan på bakplåtspapper i en ugnspanna och forma till en jämn stock.
Stek limpan i ca. 40–50 minuter i en 200-gradig ugn.
Servera till exempel tillsammans med smörstekt broccolini.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1043 kJ / 250 kcal | 2086 kJ / 500 kcal |
Fett | 16.2 g | 32.4 g |
- varav mättat fett | 6.1 g | 12.1 g |
Kolhydrat | 9 g | 18.1 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 7 g |
Protein | 17 g | 33 g |
Fiber | 1.1 g | 2.2 g |
Salt | 1.4 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.