Hoppa till innehållet
Köttfärslimpa med bacon

Köttfärslimpa med bacon

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

1h

4

Lätt

Att pensla köttfärslimpan med ketchup är ett amerikanskt påhitt. Det blir barnsligt gott tillsammans med krispig bacon.

Ingredienser

Köttfärslimpa med bacon

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.
Blanda havregryn, vatten och lök i en skål. Låt svälla en stund. Tillsätt ägg, köttfärs och kryddor och rör om väl.
Smörj en ugnsform, lägg i köttfärssmeten och forma till en limpa med händerna. Pensla försiktigt köttfärslimpan med ketchup eller chilisås (om du tycker om hetta). Klä in limpan med baconskivor. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera med potatis och valfri sås

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 1132 kJ / 272 kcal 2038 kJ / 490 kcal
Fett 19.3 g 34.7 g
- varav mättat fett 7.5 g 13.4 g
Kolhydrat 8.6 g 15.5 g
- varav sockerarter 2 g 3.6 g
Protein 16 g 28 g
Fiber 1.4 g 2.5 g
Salt 1.6 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan