Köttfärslimpa med bacon
1h
4
Lätt
Att pensla köttfärslimpan med ketchup är ett amerikanskt påhitt. Det blir barnsligt gott tillsammans med krispig bacon.
Ingredienser
Köttfärslimpa med bacon
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 100 g Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 dl vatten
- 1 lök
- 2 ägg
- 1 msk senap
- 1 tsk sojasås
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk tomatketchup
- 2 dl havreflingor
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda havregryn, vatten och lök i en skål. Låt svälla en stund. Tillsätt ägg, köttfärs och kryddor och rör om väl.
Smörj en ugnsform, lägg i köttfärssmeten och forma till en limpa med händerna. Pensla försiktigt köttfärslimpan med ketchup eller chilisås (om du tycker om hetta). Klä in limpan med baconskivor. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera med potatis och valfri sås
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 1132 kJ / 272 kcal | 2038 kJ / 490 kcal |
Fett | 19.3 g | 34.7 g |
- varav mättat fett | 7.5 g | 13.4 g |
Kolhydrat | 8.6 g | 15.5 g |
- varav sockerarter | 2 g | 3.6 g |
Protein | 16 g | 28 g |
Fiber | 1.4 g | 2.5 g |
Salt | 1.6 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.