Krämig potatislåda med knaprigt bacon
25min (varav 15min aktiv)
8
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Kokkikartano Potatislåda 650g
- 1.5 dl grädde
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 dl mande
- 2 kvist rosmarin
- 2 msk smör
Instruktioner
Rör ihop potatislådan med grädden i en skål för en lite lösare konsistens. Häll blandningen i en smord ugnsform, lägg några klickar smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills ytan fått en vacker färg.
Stek bacon i en panna på låg värme tills det blir knaprigt och låt fettet rinna av på hushållspapper. Hacka mandlarna grovt med kniv och plocka bladen från rosmarinkvisten.
Toppa den färdiga lådan med stekt bacon. Avrunda med att strö över mandlar och rosmarin.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 110 g | |
---|---|---|
Energi | 1084 kJ / 261 kcal | 1192 kJ / 288 kcal |
Fett | 21.1 g | 23.3 g |
- varav mättat fett | 10.4 g | 11.4 g |
Kolhydrat | 13.4 g | 14.7 g |
- varav sockerarter | 6.5 g | 7.1 g |
Protein | 4 g | 5 g |
Fiber | 1.8 g | 1.9 g |
Salt | 1.3 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.