Hoppa till innehållet
Krämig potatislåda med knaprigt bacon

Krämig potatislåda med knaprigt bacon

Riktig bacon 150 g

25min (varav 15min aktiv)

8

Lätt

Enklare och godare lådlösning får man verkligen leta efter! Färdig potatislåda görs först krämigare med grädde och gräddas sedan i ugnen tills den blir riktigt saftig. På toppen strör du knaprigt stekt Riktig bacon, mandelspån och kvistar av rosmarin. Smaker i perfekt balans – den fylliga sötman från potatislådan, sältan från baconet, knaprighet från mandlarna och rosmarinens eleganta arom kommer garanterat att tillfredsställa även den mest kräsna julnjutaren.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop potatislådan med grädden i en skål för en lite lösare konsistens. Häll blandningen i en smord ugnsform, lägg några klickar smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills ytan fått en vacker färg.

Stek bacon i en panna på låg värme tills det blir knaprigt och låt fettet rinna av på hushållspapper. Hacka mandlarna grovt med kniv och plocka bladen från rosmarinkvisten.

Toppa den färdiga lådan med stekt bacon. Avrunda med att strö över mandlar och rosmarin.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 110 g
Energi 1084 kJ / 261 kcal 1192 kJ / 288 kcal
Fett 21.1 g 23.3 g
- varav mättat fett 10.4 g 11.4 g
Kolhydrat 13.4 g 14.7 g
- varav sockerarter 6.5 g 7.1 g
Protein 4 g 5 g
Fiber 1.8 g 1.9 g
Salt 1.3 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan