
Krämig potatislåda med knaprigt bacon
Riktig bacon 150 g25min (varav 15min aktiv)
8
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Kokkikartano Potatislåda 650g
- 1.5 dl grädde
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 dl mande
- 2 kvist rosmarin
- 2 msk smör
Instruktioner
-
Rör ihop potatislådan med grädden i en skål för en lite lösare konsistens. Häll blandningen i en smord ugnsform, lägg några klickar smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills ytan fått en vacker färg.
-
Stek bacon i en panna på låg värme tills det blir knaprigt och låt fettet rinna av på hushållspapper. Hacka mandlarna grovt med kniv och plocka bladen från rosmarinkvisten.
-
Toppa den färdiga lådan med stekt bacon. Avrunda med att strö över mandlar och rosmarin.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 110 g | |
---|---|---|
Energi | 1084 kJ / 261 kcal | 1192 kJ / 288 kcal |
Fett | 21.1 g | 23.3 g |
- varav mättat fett | 10.4 g | 11.4 g |
Kolhydrat | 13.4 g | 14.7 g |
- varav sockerarter | 6.5 g | 7.1 g |
Protein | 4 g | 5 g |
Fiber | 1.8 g | 1.9 g |
Salt | 1.3 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.