Krispiga kimchinudlar med lantgris
25min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av lantgris Shanghai sizzle 350 g
- 2 ägg
- 2 paksoi
- 2 nori-sjögräsark (skuret i bitar på ca 5 x 11 cm)
- 200 g udon-nudlar
- 200 g kimchi
- 1 msk olja
- 2 msk sojasås
- 1 msk rostad sesamolja
- 1 msk lönnsirap
- 2 tsk sesamfrön
- 0.5 tsk röd chilipulver
Instruktioner
Koka äggen i 4-5 minuter. Kyl ned i kallt vatten, skala och halvera.
Koka nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
Avlägsna bladen från sellerikålen och skär vid behov de största bladen i lite mindre bitar. Vik sjögräsarken till små paket och klipp i mindre bitar.
Tillred filéflarnen i airfryer, 180 grader och 8–10 minuter
Medan flarnen tillreds värmer du upp rybsolja i stekpannan. Häll i kimchi och stek i 2 minuter.
Fyll på med sellerikål och fortsätt steka en kort stund. Krydda med sojasås, sesamolja och sirap. Tillsätt nudlar och de finfördelade sjögräsarken.
Rör ihop filéflarnen med den färdiga såsen som kom med förpackningen.
Bygg en portion. Börja med nudlarna, varva med filéflarn och ägghalvor, toppa med sesamfrön och chili.
Tips: Du kan också använda färdiga nudlar. Ersätt receptets två paket (á 200 g) nudlar med färdiga Udon-nudlar. Du kan också ersätta sjögräsarken med 1 dl färdiga sjögräschips.
Tips
Oikaise kypsillä nuudeleilla. Korvaa reseptissä oleva määrä 2 pkt (á 200 g) kypsiä Udon-nuudeleita. Voit korvata myös merileväarkit 1 dl valmiita merilevälastuja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 484 kJ / 116 kcal | 1453 kJ / 347 kcal |
Fett | 5.7 g | 17 g |
- varav mättat fett | 1 g | 3 g |
Kolhydrat | 9.6 g | 28.8 g |
- varav sockerarter | 2.6 g | 7.8 g |
Protein | 6 g | 18 g |
Fiber | 0.8 g | 2.4 g |
Salt | 1.1 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.