
Krispiga kimchinudlar med lantgris
Snabba och krispiga filéflarn av lantgris Shanghai sizzle 350 g25min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av lantgris Shanghai sizzle 350 g
- 2 ägg
- 2 paksoi
- 2 nori-sjögräsark (skuret i bitar på ca 5 x 11 cm)
- 200 g udon-nudlar
- 200 g kimchi
- 1 msk olja
- 2 msk sojasås
- 1 msk rostad sesamolja
- 1 msk lönnsirap
- 2 tsk sesamfrön
- 0.5 tsk röd chilipulver
Instruktioner
-
Koka äggen i 4-5 minuter. Kyl ned i kallt vatten, skala och halvera.
-
Koka nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
-
Avlägsna bladen från sellerikålen och skär vid behov de största bladen i lite mindre bitar. Vik sjögräsarken till små paket och klipp i mindre bitar.
-
Tillred filéflarnen i airfryer, 180 grader och 8–10 minuter
-
Medan flarnen tillreds värmer du upp rybsolja i stekpannan. Häll i kimchi och stek i 2 minuter.
-
Fyll på med sellerikål och fortsätt steka en kort stund. Krydda med sojasås, sesamolja och sirap. Tillsätt nudlar och de finfördelade sjögräsarken.
-
Rör ihop filéflarnen med den färdiga såsen som kom med förpackningen.
-
Bygg en portion. Börja med nudlarna, varva med filéflarn och ägghalvor, toppa med sesamfrön och chili.
-
Tips: Du kan också använda färdiga nudlar. Ersätt receptets två paket (á 200 g) nudlar med färdiga Udon-nudlar. Du kan också ersätta sjögräsarken med 1 dl färdiga sjögräschips.
Tips
Oikaise kypsillä nuudeleilla. Korvaa reseptissä oleva määrä 2 pkt (á 200 g) kypsiä Udon-nuudeleita. Voit korvata myös merileväarkit 1 dl valmiita merilevälastuja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 484 kJ / 116 kcal | 1453 kJ / 347 kcal |
Fett | 5.7 g | 17 g |
- varav mättat fett | 1 g | 3 g |
Kolhydrat | 9.6 g | 28.8 g |
- varav sockerarter | 2.6 g | 7.8 g |
Protein | 6 g | 18 g |
Fiber | 0.8 g | 2.4 g |
Salt | 1.1 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.