Läcker höstpaj med svamp och bacon
45min
8
Lätt
Ingredienser
Botten
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl havreflingor
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 1.25 dl rypsolja
- 0.5 dl vatten
Fyllning
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 300 g kantarell
- 1 lök
- 2 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 3 ägg
- 1 dl riven ost
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Blanda mjöl, havreflingor, salt och bakpulver. Tillsätt olja och rör om. Avrunda med vatten och gör snabbt till en deg.
Tryck ut degen i botten av en pajform (26 cm) och upp längs kanterna. Förgrädda i 200 grader i 12 minuter i ugnens nedre kant.
Putsa och (vid behov) hacka svampen i mindre bitar. Mindre svampar kan du använda hela, men t.ex. soppen kan du gott och väl göra till kuber på ungefär 1 cm. Hacka bacon och lök. Värm upp svamparna på en varm panna tills vätskan avlägsnats. Stek ditt bacon.
Fyll på din svamp-panna med matfett och finhackad lök. När löken och svamparna börjar få färg rör du ner ditt bacon i härligheten.
Fortsätt med matgrädde, ägg och en del av den rivna osten som du rör ihop i en skål och smaksätter med peppar.
Bred ut svamp- och baconblandningen på ditt förgräddade pajbotten, häll gräddblandningen över pajformen och toppa med den sista rivna osten.
Grädda i 200 grader i ungnens mittparti i ungefär 20-25 minuter. Servera sval.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 170 g | |
---|---|---|
Energi | 1140 kJ / 274 kcal | 1939 kJ / 466 kcal |
Fett | 20 g | 33.9 g |
- varav mättat fett | 5.5 g | 9.3 g |
Kolhydrat | 15.2 g | 25.8 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 2.3 g |
Protein | 8 g | 13 g |
Fiber | 1.6 g | 2.7 g |
Salt | 1 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.