
Syksyinen sieni-pekonipiirakka
45min
8
Helppo
Ainekset
Pohja
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 1.25 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl vettä
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 300 g kantarelleja
- 1 kpl sipulia
- 2 rkl voita
- 0.5 tl suolaa
- 2 dl laktoositonta ruokakermaa
- 3 kpl kananmunaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Pohja
-
Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon öljy ja sekoita. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
-
Painele taikina pyöreän vuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 12 minuuttia.
Täyte
-
Puhdista ja tarvittaessa paloittele sienet. Pienemmät sienet voi käyttää kokonaisena, mutta esim. herkkutatit kannattaa pilkkoa n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko pekoni ja hienonna sipuli. Laita sienet kuivalle pannulle, ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni.
-
Lisää sienien sekaan pari ruokalusikallista rasvaa sekä hienonnettu sipuli. Kun sipuli on kuulottunut ja sienet ovat saaneet hieman väriä, sekoita paistettu pekoni niiden joukkoon.
-
Valmista täyte: sekoita ruokakerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Mausta pippurilla.
-
Levitä sieni-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle kermaseos ja loppu juustoraaste.
-
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 170 g | |
---|---|---|
Energia | 1140 kJ / 274 kcal | 1939 kJ / 466 kcal |
Rasva | 20 g | 33.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.5 g | 9.3 g |
Hiilihydraatit | 15.2 g | 25.8 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 2.3 g |
Proteiini | 8 g | 13 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 2.7 g |
Suola | 1 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.