Syksyinen sieni-pekonipiirakka

Syksyinen sieni-pekonipiirakka 1

Tässä suussa sulavassa suolaisessa piirakassa yhdistyvät Kunnon pekoni ja metsäsienet herkullisimmalla mahdollisella tavalla. Muistathan käsitellä sienet kunkin lajin edellyttämällä tavalla, ja pidä mielessä, ettei tuntemattomia sieniä saa koskaan käyttää ruuanlaitossa. Kantarelli, suppilovahvero ja herkkutatti eivät tarvitse esikäsittelyä, pelkkä roskista puhdistaminen ja pannulla paistaminen riittää.

Sieni-pekonipiirakka sopii erinomaisesti syksyisen juhlapöydän päätähdeksi, rentojen illanistujaisten pikkusuolaiseksi tai lounaaksi salaatin kanssa nautittavaksi. Tämän herkun voit hyvin valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä piirakka vain paranee vetäytyessään kunnolla.

8 45

Ainekset

Pohja
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,25 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl kylmää vettä
Täyte
  • 1 pkt Snellman Kunnon pekonia (á 150 g)
  • 300 g sieniä (esim. kanttarelleja, suppilovahveroita tai herkkutatteja)
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl laktoositonta ruokakermaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta esim. Punaleima Emmental
  • ripaus mustapippuria

Syksyinen sieni-pekonipiirakka — Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon öljy ja sekoita. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Painele taikina pyöreän vuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 12 minuuttia.
  3. Puhdista ja tarvittaessa paloittele sienet. Pienemmät sienet voi käyttää kokonaisena, mutta esim. herkkutatit kannattaa pilkkoa n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko pekoni ja hienonna sipuli. Laita sienet kuivalle pannulle, ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni.
  4. Lisää sienien sekaan pari ruokalusikallista rasvaa sekä hienonnettu sipuli. Kun sipuli on kuulottunut ja sienet ovat saaneet hieman väriä, sekoita paistettu pekoni niiden joukkoon.
  5. Valmista täyte: sekoita ruokakerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Mausta pippurilla.
  6. Levitä sieni-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle kermaseos ja loppu juustoraaste.
  7. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.
Ruokaa Kunnon pekonista

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit