Syksyinen sieni-pekonipiirakka
8
45min työaika | 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pohja
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 1.25 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl vettä
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 300 g kantarelleja
- 1 kpl sipulia
- 2 rkl voita
- 0.5 tl suolaa
- 2 dl laktoositonta ruokakermaa
- 3 kpl kananmunaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Pohja
Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon öljy ja sekoita. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina pyöreän vuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 12 minuuttia.
Täyte
Puhdista ja tarvittaessa paloittele sienet. Pienemmät sienet voi käyttää kokonaisena, mutta esim. herkkutatit kannattaa pilkkoa n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko pekoni ja hienonna sipuli. Laita sienet kuivalle pannulle, ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni.
Lisää sienien sekaan pari ruokalusikallista rasvaa sekä hienonnettu sipuli. Kun sipuli on kuulottunut ja sienet ovat saaneet hieman väriä, sekoita paistettu pekoni niiden joukkoon.
Valmista täyte: sekoita ruokakerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Mausta pippurilla.
Levitä sieni-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle kermaseos ja loppu juustoraaste.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 170 g | |
---|---|---|
Energia | 1140 kJ / 274 kcal | 1939 kJ / 466 kcal |
Rasva | 20 g | 33.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.5 g | 9.3 g |
Hiilihydraatit | 15.2 g | 25.8 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 2.3 g |
Proteiini | 8 g | 13 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 2.7 g |
Suola | 1 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.