Leverhamburgare
4
1h tillagningstid + 1h total tid
Lätt
Ingredienser
Leverhamburgare
- 500 g Snellman Nötlever i bit ca 500 g
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk svartpeppar
Stekning
- 1 msk smör
Ratatouille
- 0.5 auberginer
- 0.5 zucchini
- 1 paprikaringar som garnering
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 3 tomat
- 1 msk olivolja
- 1 tsk provence örtmix
- 1 tsk salt
- 0.25 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk socker
Dessutom
- 4 hamburgerbröd
Instruktioner
Gör ratatouillen först. Skär auberginen, zucchinin och paprikan i rejäla bitar. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Finfördela vitlöken. Skär tomaten i klyftor
Hetta upp oljan i stekpannan och stek auberginen tills bitarna blir lite mjuka och får färg på ytan. Tillsätt zucchinin. Stek paprikan, löken och vitlöken efter zucchinin. Lägg alla ingredienser i stekpannan, krydda och rör om. Låt ratatouillen småkoka under lock i 20–30 minuter
Tillred leverbiffarna. Ta bort hinnan av levern och skär den i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ihop vetemjöl och kryddor. Vänd leverskivorna i mjöl-kryddblandningen
Smält smöret i stekpannan och låt det bli lite brunt. Stek levern snabbt i ett par minuter på varje sida
Rosta hamburgerbrödet i stekpannan. Lägg leverbiffen och ratatouillen mellan hamburgerbrödet. Avnjut genast.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 492 kJ / 117 kcal | 1968 kJ / 468 kcal |
Fett | 3.6 g | 14.2 g |
- varav mättat fett | 1 g | 4.2 g |
Kolhydrat | 13.3 g | 53.3 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 10.8 g |
Protein | 8 g | 30 g |
Fiber | 1.3 g | 5.2 g |
Salt | 0.7 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.