
Makaronilåda
1h 15min (varav 15min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Makaronilåda
- 6 dl helkornsmakaroner
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 1 lök
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Äggmjölk
- 7 dl mjölk
- 3 ägg
Instruktioner
Makaronilåda
-
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Skala och finhacka löken. Bryn köttet och löken i stekpanna, krydda med salt *, peppar och andra önskade kryddor.
-
Häll de kokta makaronerna och stekpannans innehåll i en form och rör om.
-
Blanda ihop mjölk och ägg och häll vätskan i formen.
-
Stek i 200 °C ca 60 min.
-
Tips: * Ifall du använder köttbuljong i stället för mjölk lönar det sig att använda bara 0,5 tsk salt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 557 kJ / 132 kcal | 1670 kJ / 397 kcal |
Fett | 4.1 g | 12.2 g |
- varav mättat fett | 1.6 g | 4.7 g |
Kolhydrat | 14.1 g | 42.3 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 6.4 g |
Protein | 9 g | 28 g |
Fiber | 1.1 g | 3.4 g |
Salt | 0.5 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.