Makaronilåda

Makaronilaatikko 1

Mmm, för Herr Snellmans makaronilåda. Enkel och god – inga krusiduller.

6 75 min

Ingredienser

  • 3 dl makaroner
  • 400 g Snellmans Gris-nöt maletkött
  • 1 stor lök
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk grillkrydda
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk eller köttbuljong

Makaronilåda — Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn maletköttet och löken, krydda. Häll makaroner och maletkött i en form. Blanda mjölk och ägg och häll i formen. Stek i 200 °C ca 60 min och och vips har du en god makaronilåda!
  2. Tips: 1. Du kan också använda okokade makaroner, tillsätt i så fall ytterligare 3–4 dl vätska. Rör om emellanåt.
  3. Tips 2. Ifall du vill ha en laktosfri makaronilåda, använd köttbuljong.
  4. Tips 3. Du kan variera makaronilådan genom att strö riven ost över, ersätta en del av vätskan med tomatkross, tillsätta grönsaker, osv.
  5. Tips 4. Gör en egen portionsform för varje portion.
  6. Tips 5. Krydda t.ex. med vitlök, ost, osv.
  7. Tips 6. Strö riven ost över makaronilådan.
  8. P.S. Kom ihåg att du alltid kan frysa ner makaronilådan.
  9. Herr Snellmans recept, varsågod!

Tips!

Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer