Makaronilåda

Makaronilaatikko 1

Mmm, för Herr Snellmans makaronilåda. Enkel och god – inga krusiduller.

6 75 min

Ingredienser

  • 3 dl makaroner
  • 400 g Snellmans Gris-nöt maletkött
  • 1 stor lök
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk grillkrydda
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk eller köttbuljong

Makaronilåda — Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn maletköttet och löken, krydda. Häll makaroner och maletkött i en form. Blanda mjölk och ägg och häll i formen. Stek i 200 °C ca 60 min och och vips har du en god makaronilåda!
  2. Tips: 1. Du kan också använda okokade makaroner, tillsätt i så fall ytterligare 3–4 dl vätska. Rör om emellanåt.
  3. Tips 2. Ifall du vill ha en laktosfri makaronilåda, använd köttbuljong.
  4. Tips 3. Du kan variera makaronilådan genom att strö riven ost över, ersätta en del av vätskan med tomatkross, tillsätta grönsaker, osv.
  5. Tips 4. Gör en egen portionsform för varje portion.
  6. Tips 5. Krydda t.ex. med vitlök, ost, osv.
  7. Tips 6. Strö riven ost över makaronilådan.
  8. P.S. Kom ihåg att du alltid kan frysa ner makaronilådan.
  9. Herr Snellmans recept, varsågod!

Tips!

Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer