Makaronilåda

Betygsatt 4.67 av 5 baserat på 3 kundrecensioner
Makaronilaatikko 1

Mmm, för Herr Snellmans makaronilåda. Enkel och god – inga krusiduller.

6 75 min

Ingredienser

  • 3 dl makaroner
  • 400 g Snellmans Gris-nöt maletkött
  • 1 stor lök
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk grillkrydda
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk eller köttbuljong

Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn maletköttet och löken, krydda. Häll makaroner och maletkött i en form. Blanda mjölk och ägg och häll i formen. Stek i 200 °C ca 60 min och och vips har du en god makaronilåda!
  2. Tips: 1. Du kan också använda okokade makaroner, tillsätt i så fall ytterligare 3–4 dl vätska. Rör om emellanåt.
  3. Tips 2. Ifall du vill ha en laktosfri makaronilåda, använd köttbuljong.
  4. Tips 3. Du kan variera makaronilådan genom att strö riven ost över, ersätta en del av vätskan med tomatkross, tillsätta grönsaker, osv.
  5. Tips 4. Gör en egen portionsform för varje portion.
  6. Tips 5. Krydda t.ex. med vitlök, ost, osv.
  7. Tips 6. Strö riven ost över makaronilådan.
  8. P.S. Kom ihåg att du alltid kan frysa ner makaronilådan.
  9. Herr Snellmans recept, varsågod!
  10. Video av hur man lagar makaronilåda:
  11. Se på YouTube hur man lagar makaronilåda.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept