Micke Björklunds sommarröra för en perfekt hot dog
4
12min tillagningstid | 12min total tid
Lätt
Ingredienser
En perfekt hot dog
- 1 äggula
- 2 tsk söt senap
- 1.5 dl olja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Dessutom
- 4 Hotdog bröd
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
Fyll på med
- 1 rödlök
- 1 ättikslag
- 1 äpple
- 0.5 dl persilja
Instruktioner
Knäck ägget och sätt gulan i en skål, lägg i rejäla skedar av senapen och rör om. Tillsätt rypsoljan och rör om ytterligare.
Tillsätt en skvätt vitvinsvinäger och några nypor salt samt ordentligt med peppar ur kvarn under omrörningen. Arbeta fram en jämn konsistens och ställ skålen åt sidan och vila en stund.
Hacka små bitar av rödlöken och saltgurkan och sätt i skålen. Riv äpplet och sätt i skålen och tillsätt även finhackad persilja, som ger blandningen en vacker färg.
Grilla avslutningsvis korven ordentligt och brödet krispigt, gärna över öppen eld. Lägg i korven, tillsätt röran och njut!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1300 kJ / 313 kcal | 2860 kJ / 689 kcal |
Fett | 25.1 g | 55.1 g |
- varav mättat fett | 4 g | 8.7 g |
Kolhydrat | 15.1 g | 33.3 g |
- varav sockerarter | 4.4 g | 9.6 g |
Protein | 6 g | 14 g |
Fiber | 1.6 g | 3.6 g |
Salt | 1.1 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.