Micke Björklunds sommarröra för en perfekt hot dog

Mössö – Micke Björklunds sommarröra för en perfekt hot dog

I miniserien ”Mickes matresa” gör kocken Michael Björklund mat på Snellmans råvaror samtidigt som han bekantar sig med de österbottniska familjegårdarna och köttets ursprung. I det tredje avsnittet får Micke chansen att tillverka en helt egen All natural-korv och till den vevar han ihop alla tiders härligaste röra, en ”mössö” som arbetsnamnet blev. Rödlök, saltgurka, äpple och persilja ger smak åt sommarens ultimata hot dog-fyllning.

Kolla in alla avsnitten från Mickes Matresa på Herr Snellmans YouTube-kanal.

6-8 12 min

Ingredienser

  • 1 st äggula
  • 2 tsk sötad senap
  • 1,5 - 2 dl olja (ryps eller raps)
  • 1 skvätt vitvinsvinäger
  • Salt och peppar enligt smak
Fyll på med
  • 1 st rödlök
  • 1 st saltgurka
  • 1 st äpple
  • persilja
Och slutligen
  • 1-2 paket Snellmans All Natural korv
  • Hot dog-semlor

Micke Björklunds sommarröra för en perfekt hot dog — Gör så här

  1. Knäck ägget och sätt gulan i en skål, lägg i rejäla skedar av senapen och rör om. Tillsätt rypsoljan och rör om ytterligare.
  2. Tillsätt en skvätt vitvinsvinäger och några nypor salt samt ordentligt med peppar ur kvarn under omrörningen. Arbeta fram en jämn konsistens och ställ skålen åt sidan och vila en stund.
  3. Hacka små bitar av rödlöken och saltgurkan och sätt i skålen. Riv äpplet och sätt i skålen och tillsätt även finhackad persilja, som ger blandningen en vacker färg.
  4. Grilla avslutningsvis korven ordentligt och brödet krispigt, gärna över öppen eld. Lägg i korven, tillsätt röran och njut!

Tips!

makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer