Morotslåda

Morotslåda

Mmm, morotslåda. Klassikern på varje finländares julbord, sedan 1930-talet. Herr Snellmans recept, varsågod!

8 105 min

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl grötris
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 0.25 tsk muskotnöt
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 skorpmjöl

Morotslåda — Gör så här

  1. Skär morötterna i bitar och koka i saltat vatten tills de blir mjuka. Spara vattnet och koka riset i det. Mosa morötterna med en stavmixer till en slät massa. Blanda alla ingredienserna. Häll i en smord form och strö lite skorpmjöl ovanpå, samt några klickar smör. Grädda i 200 grader i ca 45 minuter.

Rate

Dela

Kommentarer