Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko 1

Popsi, popsi porkkanalaatikkoa. Jokaisen suomalaisen joulupöydän vakiovieras jo 1930-luvulta lähtien. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

8 105 min

Ainekset

  • 1 kg porkkanaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 0.25 tl muskottipähkinää
  • korppujauhoja

Porkkanalaatikko — Ohje

  1. Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja keitä siinä riisit.
  2. Soseuta porkkanat. Sekoita kaikki ainekset kun riisi on kiehunut.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pari nokaretta voita.
  4. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä