
Nöt ytterfilé biffar med pepparsås
Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 240 g35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 2 pkt Snellman Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 240 g
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk olja
- 2 msk smör
- 4 vitlökslyftor
- 10 kvistar färsk timjan
Pippurikastike
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 100 g pepparost
- salt
Instruktioner
-
Låt biffarna stå i rumstemperatur i en timme så de når rumstemperatur.
-
Värm en stekpanna på medelvärme.
-
Torka av köttet och salta och peppra köttet medan pannan blir varm.
-
Tillsätt olja i pannan och lägg i biffarna.
-
Tillsätt sedan krossade vitlöksklyftor och timjan. Låt biffarna stekas tills du ser köttsaft droppar tränga ur köttet på översidan av köttet och tillsätt smöret, vänd sedan biffarna.
-
Stek den andra sidan av biffarna tills du igen ser köttsaft droppar.
-
Lyft över köttet på ett skärbräde och låt köttet vila oövertäckt i minst 15 minuter.
-
Servera helt eller skivat med pepparsås och valfria tillbehör.
Pepparsås
-
När du stekt köttet slår du i vatten och grädde i stekpannan och låter det koka ner till hälften.
-
Sila såsen och vispa i pepparosten tills den löst sig och smaka av med salt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 1260 kJ / 304 kcal | 1890 kJ / 455 kcal |
Fett | 23.7 g | 35.6 g |
- varav mättat fett | 9 g | 13.5 g |
Kolhydrat | 2.9 g | 4.3 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 3.2 g |
Protein | 19 g | 29 g |
Fiber | 0.3 g | 0.5 g |
Salt | 1.3 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.