Ossobuco och surkål
6
Ingredienser
- 4 skivor Ossobuco
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- olja och smör till bryning
Dessutom
- 1 kg surkål
- 3 dl vitt vin
- 2 dl smetana
- 100 g pepparmedvurst
- 2 kvistar rosmarin
Instruktioner
6-8 portioner
Värm upp ugnen till 150 grader
Skär några snitt i kanten på köttet med en sax eller en kniv så att köttet inte rullar ihop sig när det steks. Vänd skivorna i vetemjöl som du kryddat med salt och peppar. Bryn osso buco-skivorna i stekpannan i smör och oljeblandningen
Koka upp surkålen och vitvinet. Blanda ner smetana
Lägg hälften av surkålen i botten på ungsformen. Placera köttbitarna ovanpå surkålen. Strö över färsk rosmarin och medvurstskivorna. Täck slutligen köttet med surkål och krydda ännu med rosmarin
Grädda grytan i cirka tre timmar i ugnen som är uppvärmd till 150 grader. Servera grytan med kokt potatis.