Nöt med saffranrisotto

Petite tender och saffranrisotto

Saffranrisotto fungerar perfekt som kavaljer till den saftiga Petite tender-köttbiten, som får en god och djup smak på grillen.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman petite tender
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • några timjamkvistar
  • 30 g smör till bryning
Saffranrisotto
  • 2 dl vitt vin, alkoholfritt passar bra
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 200 g risottoris
  • 1 pkt (50 g) saffran (eller 1/2 tsk gurkmeja)
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 knippa hackad gräslök för dekorering

Nöt med saffranrisotto — Gör så här

  1. Gnugga in köttet med salt och peppar och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Värm ugnen till 120 °C
  2. Bryn filéns yta i smör tillsammans med vitlök och timjan. Flytta stekpannan till ugnen och stek i ugnen tills köttets innertemperatur är 54 °C. Ta ut köttet ur ugnen och täck pannan med folie. Låt vila i 10 minuter före uppskärning
  3. Koka upp vitt vin och buljongen. Stek den hackade löken i olja. Tillsätt ris och saffran i enligt smak och stek en stund
  4. Tillsätt den varma buljongen i risottopannan i 3-4 omgångar, så att riset hunnit dra i sig all vätska förrän nästa omgång tillsätts. Risotton är klar då riset är al dente, tillredningstiden är ungefär 20 minuter
  5. Tillsätt parmesan, kontrollera smaken och tillsätt salt och svartpeppar. En färdig risotto har en krämig och halvflytande konsistens
  6. Servera med skivad petite tender och parmesan.

Tips!

Petit tender -video:

Sopp gryt och såskött

“De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer