Hoppa till innehållet
Nöt med saffranrisotto

Nöt med saffranrisotto

Petite tender ca 380 g 1-2 st

4

40min tillagningstid | 1h 10min total tid

Medel

Saffranrisotto fungerar perfekt som kavaljer till den saftiga Petite tender-köttbiten, som får en god och djup smak på grillen.

Ingredienser

Nöt med saffranrisotto
saffranrisotto
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk olivolja
  • 200 g risotto ris
  • 1 påse (á 0,5 g) saffran
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 dl hackad gräslök

Instruktioner

Gnugga in köttet med salt och peppar och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Värm ugnen till 120 °C

Bryn filéns yta i smör tillsammans med vitlök och timjan. Flytta stekpannan till ugnen och stek i ugnen tills köttets innertemperatur är 54 °C. Ta ut köttet ur ugnen och täck pannan med folie. Låt vila i 10 minuter före uppskärning

Koka upp vitt vin och buljongen. Stek den hackade löken i olja. Tillsätt ris och saffran i enligt smak och stek en stund

Tillsätt den varma buljongen i risottopannan i 3-4 omgångar, så att riset hunnit dra i sig all vätska förrän nästa omgång tillsätts. Risotton är klar då riset är al dente, tillredningstiden är ungefär 20 minuter

Tillsätt parmesan, kontrollera smaken och tillsätt salt och svartpeppar. En färdig risotto har en krämig och halvflytande konsistens

Servera med skivad petite tender och parmesan.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 310 g
Energi 642 kJ / 153 kcal 1991 kJ / 475 kcal
Fett 6.8 g 21 g
- varav mättat fett 2.8 g 8.6 g
Kolhydrat 13.3 g 41.3 g
- varav sockerarter 0.6 g 1.9 g
Protein 10 g 30 g
Fiber 0.6 g 1.9 g
Salt 1.1 g 3.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan