
Possun sisäfilee munakoisopedillä
Innerfilé av lantgris ca 690 g1h 25min (varav 35min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 2 auberginer
- 200 g körsbärstomat
- 1 msk olja
Örtsås
- 1 kruka persilja
- 1 kruka thaibasilika
- 1 lime
- 3 msk rödvinsvinäger
- 5 msk olivolja
- 1 vitlökslyftor
- 1 rödlök (liten)
- 0.5 tsk honung
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
-
Ta köttet i rumstemperatur cirka 30 minuter före tillagning. Värm ugnen till 175 grader.
-
Torka av filén med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn filén i olja.
-
Skär auberginerna i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna och körsbärstomater i klase på en plåt med bakplåtspapper. Pensla aubergineskivorna med olja på båda sidor och ringla också lite olja över tomaterna. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg köttet, aubergineskivorna och tomaterna på plåten. Sätt in en stektermometer i filén. Rosta köttet och grönsakerna i ugn tills de är klara, cirka 40 minuter. Filéns innertemperatur bör nå 68–70 grader.
-
Sås: Hacka persilja, basilika, vitlöksklyfta och rödlök fint. Spara några blad av örterna till garnering. Pressa saften ur limen. Blanda ihop ingredienserna till såsen och krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i rumstemperatur.
-
Ta plåten ur ugnen och låt köttet vila insvept i folie i cirka 10 minuter. Håll grönsakerna varma under tiden.
-
Skiva köttet. Lägg de rostade aubergineskivorna och tomaterna på ett stort fat. Ös över en del av örtsåsen på grönsakerna. Placera den skivade filén ovanpå auberginen och toppa med resten av såsen.
- Om du vill kan du servera en del av såsen i en skål vid sidan om. Garnera med örtblad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 459 kJ / 110 kcal | 1838 kJ / 441 kcal |
Fett | 6.6 g | 26.4 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 5.1 g |
Kolhydrat | 2 g | 8.2 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 7.3 g |
Protein | 10 g | 40 g |
Fiber | 1.4 g | 5.4 g |
Salt | 0.3 g | 1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.