Hoppa till innehållet
Possun sisäfilee munakoisopedillä

Possun sisäfilee munakoisopedillä

Innerfilé av lantgris ca 690 g

1h 25min (varav 35min aktiv)

4

Medel

Saftig innerfilé möter ugnsrostade aubergineskivor och söta körsbärstomater och resultatet blir både enkelt och festligt. En frisk örtsås tillför syra och fräschör. Den här måltiden passar perfekt som helgmiddag, men är så lättlagad, att den även kan lyckas pigga upp en vardagssittning i familjen.

Ingredienser

Örtsås
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 lime
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 rödlök (liten)
  • 0.5 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Ta köttet i rumstemperatur cirka 30 minuter före tillagning. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Torka av filén med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn filén i olja.

  3. Skär auberginerna i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna och körsbärstomater i klase på en plåt med bakplåtspapper. Pensla aubergineskivorna med olja på båda sidor och ringla också lite olja över tomaterna. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg köttet, aubergineskivorna och tomaterna på plåten. Sätt in en stektermometer i filén. Rosta köttet och grönsakerna i ugn tills de är klara, cirka 40 minuter. Filéns innertemperatur bör nå 68–70 grader.

  5. Sås: Hacka persilja, basilika, vitlöksklyfta och rödlök fint. Spara några blad av örterna till garnering. Pressa saften ur limen. Blanda ihop ingredienserna till såsen och krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i rumstemperatur.

  6. Ta plåten ur ugnen och låt köttet vila insvept i folie i cirka 10 minuter. Håll grönsakerna varma under tiden.

  7. Skiva köttet. Lägg de rostade aubergineskivorna och tomaterna på ett stort fat. Ös över en del av ört­såsen på grönsakerna. Placera den skivade filén ovanpå auberginen och toppa med resten av ­såsen.

  8. Om du vill kan du servera en del av såsen i en skål vid sidan om. Garnera med örtblad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 459 kJ / 110 kcal 1838 kJ / 441 kcal
Fett 6.6 g 26.4 g
- varav mättat fett 1.3 g 5.1 g
Kolhydrat 2 g 8.2 g
- varav sockerarter 1.8 g 7.3 g
Protein 10 g 40 g
Fiber 1.4 g 5.4 g
Salt 0.3 g 1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Saftig innerfilé möter ugnsrostade aubergineskivor och söta körsbärstomater och resultatet blir både enkelt och festligt. En frisk örtsås tillför syra och fräschör. Den här måltiden passar perfekt som helgmiddag, men är så lättlagad, att den även kan lyckas pigga upp en vardagssittning i familjen.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan