![Potatis-salamipizza](https://cdn.snellman.fi/app/uploads/2025/01/perunapizza-web.jpg?format=webp&fit=cover)
Potatis-salamipizza
1h 20min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 4 pizzadeg djupfryst
- 500 g mjöliga potatis
- 1 citron
- 2 msk olivolja
- 0.3 tsk salt
- 0.3 tsk svartpeppar
- 1 pkt Snellman Milano salami 100 g
Rucolapesto
- 65 g rucolasallad
- 50 g parmesan ost
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 dl solroskärnor
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk vatten
- 0.3 tsk salt
Instruktioner
-
Tina pizzadegen enligt anvisningarna på förpackningen. Värm upp ugnen till 250 grader.
-
Tvätta och torka potatisen, skala om du vill. Skär potatisen i tunna skivor med antingen kniv, osthyvel eller mandolin. Lägg potatisskivorna i en skål
-
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften över potatisen. Tillsätt olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Rör om och låt potatisskivorna marinera i rumstemperatur.
-
Gör nu rucolapeston. Skala och skär vitlöken i bitar. Riv parmesanosten.
-
Mät upp alla ingredienser i en skål och kör till en slät pestomassa med stavmixer. Spara lite rucola för dekoration till de färdiga pizzorna.
-
Placera degen på ett välmjölat arbetsbord. Tryck ut luften från mitten och arbeta ut degen mot kanterna. Forma en botten med en diameter på cirka 25 cm och placera på en ugnsplåt utan bakplåtspapper.
-
Fördela marinerade potatisskivorna över degbottnen. Ringla över cirka 1 msk av marinaden som blivit kvar i skålen. Grädda pizzorna en i taget i 10–12 minuter.
-
Bred rucolapesto och placera Milanosalami på den färdiggräddade pizzan. Toppa med färsk rucola.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 919 kJ / 220 kcal | 3215 kJ / 769 kcal |
Fett | 10.8 g | 37.6 g |
- varav mättat fett | 2.4 g | 8.4 g |
Kolhydrat | 22.3 g | 78 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 3.1 g |
Protein | 7 g | 25 g |
Fiber | 2.1 g | 7.4 g |
Salt | 0.9 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.