Hoppa till innehållet
Potatismoslåda med malet kött

Potatismoslåda med malet kött

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

45min

6

Lätt

Denna enkla och smarriga potatismoslåda med malet kött är den perfekta vardagsrätten. Snellmans saftiga bacon ger lådan det lilla extra! Riktig bacon tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på torrsaltad grissida av vår egen Lantgris.

Ingredienser

Potatismoslåda med malet kött
Ovanpå
  • 20 g smör
  • 2 tsk honung
  • 0.5 dl skorpmjöl

Instruktioner

Potatismoslåda med malet kött – gör så här

Värm ugnen till 200 grader.
Hacka baconet och bryn det tillsammans med maletköttet. Tillsätt lök, vitlök, tomatkross, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda ett par minuter.
Blanda ägg och grädde med potatismos.
Bred ut maletköttröran och potatismoset i en ugnsform lager på lager.
Hyvla tunna skivor av smör över moset och ringla över honung. Avsluta med att strö över panko ströbröd eller vanligt ströbröd.
Grädda i ugnen ca 20 minuter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 724 kJ / 174 kcal 2173 kJ / 521 kcal
Fett 11 g 33.1 g
- varav mättat fett 5.1 g 15.2 g
Kolhydrat 10.8 g 32.5 g
- varav sockerarter 1.7 g 5.1 g
Protein 7 g 21 g
Fiber 1.4 g 4.1 g
Salt 0.6 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan