Potatismoslåda med malet kött
45min
6
Lätt
Ingredienser
Potatismoslåda med malet kött
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 lök, hackad
- 2 vitlökslyftor, krossade
- 200 g tomatkross
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk pepparmix
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk örtkryddblandning
- 1 kg potatismos (hemlagad eller från påse)
- 1 ägg
- 0.75 dl matlagningsgrädde
Ovanpå
- 20 g smör
- 2 tsk honung
- 0.5 dl skorpmjöl
Instruktioner
Potatismoslåda med malet kött – gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Hacka baconet och bryn det tillsammans med maletköttet. Tillsätt lök, vitlök, tomatkross, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda ett par minuter.
Blanda ägg och grädde med potatismos.
Bred ut maletköttröran och potatismoset i en ugnsform lager på lager.
Hyvla tunna skivor av smör över moset och ringla över honung. Avsluta med att strö över panko ströbröd eller vanligt ströbröd.
Grädda i ugnen ca 20 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 724 kJ / 174 kcal | 2173 kJ / 521 kcal |
Fett | 11 g | 33.1 g |
- varav mättat fett | 5.1 g | 15.2 g |
Kolhydrat | 10.8 g | 32.5 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 5.1 g |
Protein | 7 g | 21 g |
Fiber | 1.4 g | 4.1 g |
Salt | 0.6 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.