Potatismoslåda med malet kött

Jauheliha-muusiloota

Denna enkla och smarriga potatismoslåda med malet kött är den perfekta vardagsrätten. Snellmans saftiga bacon ger lådan det lilla extra! Riktig bacon tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på torrsaltad grissida av vår egen Lantgris.

4-6 45 min

Ingredienser

  • 400 g Riktigt malet kött av gris och nöt
  • 1 pkt Riktig bacon
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 200 g tomatkross
  • 2 rkl tomatpuré
  • salt, peppar paprikapulver, örtkryddblandning
  • 1 kg potatismos (hemlagad eller från påse)
  • 1 ägg
  • ¾ dl matgrädde
Pinnalle
  • 20 g smör
  • 2 tl honung
  • ½ dl panko ströbröd eller vanligt ströbröd

Potatismoslåda med malet kött — Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka baconet och bryn det tillsammans med maletköttet. Tillsätt lök, vitlök, tomatkross, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda ett par minuter.
  3. Blanda ägg och grädde med potatismos.
  4. Bred ut maletköttröran och potatismoset i en ugnsform lager på lager.
  5. Hyvla tunna skivor av smör över moset och ringla över honung. Avsluta med att strö över panko ströbröd eller vanligt ströbröd.
  6. Grädda i ugnen ca 20 minuter.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer