Jauheliha-perunasoselaatikko

Jauheliha-perunasoselaatikko

Tämä maistuva ja helppo jauheliha-perunasoselaatikko on mitä mainioin arkiruoka. Perunamuusin ja tuoreen kotimaisen Kunnon jauhelihan makua ryhdittää maukas Snellmanin Kunnon pekoni, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa.

4-6 45 min

Ainekset

  • 400 g Kunnon Sika-nauta jauhelihaa
  • 1 pkt Kunnon pekonia
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta, yrttimaustesekoitusta
  • 1 kg perunasosetta (itsetehtyä tai pussista)
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl ruokakermaa
Pinnalle
  • 20 g voita
  • 2 tl hunajaa
  • ½ dl pankojauhoja tai korppujauhoja

Jauheliha-perunasoselaatikko — Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Ruskista jauheliha ja silputtu pekoni. Lisää silputut sipuli, tomaattimurska, pyree ja mausteet. Hauduta pari minuuttia.
  3. Sekoita kananmuna ja kerma perunasoseen sekaan.
  4. Levitä jauhelihaseos ja perunasose uunivuokaan kerroksittain.
  5. Vedä voista ohuita lastuja perunamuusin päälle, valuta hunajaraidat pinnalle ja viimeistele pinta panko- tai korppujauhoilla.
  6. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jauheliha-perunasoselaatikko on valmis tarjoiltavaksi heti kun pinta alkaa olla kauniisti ruskistunut.

Vinkki!

Tässä reseptissä perunasoseen kaveriksi laitetaan tomaattista jauheliha-pekoniseosta. Kokeile myös tehdä oikein kunnolla tomaattinen jauheliha-perunasoselaatikko lisäämällä vuoan pinnalle tai kerrosten väliin hieman aurinkokuivattua tomaattia tai viipaloituja tuoreita tomaatteja!

Testaa myös jauheliha-perunasoselaatikon englantilainen serkku, reseptiltään hieman erilainen Cottage Pie -vuoka.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit