Siirry sisältöön
Jauheliha-perunasoselaatikko

Jauheliha-perunasoselaatikko

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

6

45min kokonaisaika

Helppo

Tämä maistuva ja helppo jauheliha-perunasoselaatikko on mitä mainioin arkiruoka. Perunamuusin ja tuoreen kotimaisen Kunnon jauhelihan makua ryhdittää maukas Snellmanin Kunnon pekoni, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa.

Ainekset

Jauheliha-perunasoselaatikko
Pinnalle
  • 20 g voita
  • 2 tl hunajaa
  • 0.5 dl korppujauhoja

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha ja silputtu pekoni. Lisää silputut sipuli, tomaattimurska, pyree ja mausteet. Hauduta pari minuuttia.

Sekoita kananmuna ja kerma perunasoseen sekaan.
Levitä jauhelihaseos ja perunasose uunivuokaan kerroksittain.

Vedä voista ohuita lastuja perunamuusin päälle, valuta hunajaraidat pinnalle ja viimeistele pinta panko- tai korppujauhoilla.

Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jauheliha-perunasoselaatikko on valmis tarjoiltavaksi heti kun pinta alkaa olla kauniisti ruskistunut.

Vinkki!

Tässä reseptissä perunasoseen kaveriksi laitetaan tomaattista jauheliha-pekoniseosta. Kokeile myös tehdä oikein kunnolla tomaattinen jauheliha-perunasoselaatikko lisäämällä vuoan pinnalle tai kerrosten väliin hieman aurinkokuivattua tomaattia tai viipaloituja tuoreita tomaatteja!

Testaa myös jauheliha-perunasoselaatikon englantilainen serkku, reseptiltään hieman erilainen Cottage Pie -vuoka

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 724 kJ / 174 kcal 2173 kJ / 521 kcal
Rasva 11 g 33.1 g
- josta tyydyttynyttä 5.1 g 15.2 g
Hiilihydraatit 10.8 g 32.5 g
- josta sokereita 1.7 g 5.1 g
Proteiini 7 g 21 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.1 g
Suola 0.6 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle