Jauheliha-perunasoselaatikko
45min
6
Helppo
Ainekset
Jauheliha-perunasoselaatikko
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl sipulia silputtuna
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 200 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl yrttimaustesekoitusta
- 1 kg perunasosetta (itsetehtyä tai pussista)
- 1 kpl kananmunaa
- 0.75 dl ruokakermaa
Pinnalle
- 20 g voita
- 2 tl hunajaa
- 0.5 dl korppujauhoja
Ohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha ja silputtu pekoni. Lisää silputut sipuli, tomaattimurska, pyree ja mausteet. Hauduta pari minuuttia.
Sekoita kananmuna ja kerma perunasoseen sekaan.
Levitä jauhelihaseos ja perunasose uunivuokaan kerroksittain.
Vedä voista ohuita lastuja perunamuusin päälle, valuta hunajaraidat pinnalle ja viimeistele pinta panko- tai korppujauhoilla.
Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jauheliha-perunasoselaatikko on valmis tarjoiltavaksi heti kun pinta alkaa olla kauniisti ruskistunut.
Vinkki!
Tässä reseptissä perunasoseen kaveriksi laitetaan tomaattista jauheliha-pekoniseosta. Kokeile myös tehdä oikein kunnolla tomaattinen jauheliha-perunasoselaatikko lisäämällä vuoan pinnalle tai kerrosten väliin hieman aurinkokuivattua tomaattia tai viipaloituja tuoreita tomaatteja!
Testaa myös jauheliha-perunasoselaatikon englantilainen serkku, reseptiltään hieman erilainen Cottage Pie -vuoka
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 724 kJ / 174 kcal | 2173 kJ / 521 kcal |
Rasva | 11 g | 33.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.1 g | 15.2 g |
Hiilihydraatit | 10.8 g | 32.5 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 5.1 g |
Proteiini | 7 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.1 g |
Suola | 0.6 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.