Jauheliha-perunasoselaatikko
Tämä maistuva ja helppo jauheliha-perunasoselaatikko on mitä mainioin arkiruoka. Perunamuusin ja tuoreen kotimaisen Kunnon jauhelihan makua ryhdittää maukas Snellmanin Kunnon pekoni, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa.
Ainekset
-
- 400 g Kunnon Sika-nauta jauhelihaa
- 1 pkt Kunnon pekonia
- 1 sipuli silputtuna
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 200 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa, pippuria, paprikajauhetta, yrttimaustesekoitusta
- 1 kg perunasosetta (itsetehtyä tai pussista)
- 1 kananmuna
- ¾ dl ruokakermaa
- Pinnalle
-
- 20 g voita
- 2 tl hunajaa
- ½ dl pankojauhoja tai korppujauhoja
Jauheliha-perunasoselaatikko — Ohje
-
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Ruskista jauheliha ja silputtu pekoni. Lisää silputut sipuli, tomaattimurska, pyree ja mausteet. Hauduta pari minuuttia.
- Sekoita kananmuna ja kerma perunasoseen sekaan.
- Levitä jauhelihaseos ja perunasose uunivuokaan kerroksittain.
- Vedä voista ohuita lastuja perunamuusin päälle, valuta hunajaraidat pinnalle ja viimeistele pinta panko- tai korppujauhoilla.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jauheliha-perunasoselaatikko on valmis tarjoiltavaksi heti kun pinta alkaa olla kauniisti ruskistunut.
Vinkki!
Tässä reseptissä perunasoseen kaveriksi laitetaan tomaattista jauheliha-pekoniseosta. Kokeile myös tehdä oikein kunnolla tomaattinen jauheliha-perunasoselaatikko lisäämällä vuoan pinnalle tai kerrosten väliin hieman aurinkokuivattua tomaattia tai viipaloituja tuoreita tomaatteja!
Testaa myös jauheliha-perunasoselaatikon englantilainen serkku, reseptiltään hieman erilainen Cottage Pie -vuoka.
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.