Pyttipanna
4
15min tillagningstid + 15min total tid
Lätt
Pyttipanna är enkel vardagsmat när den är som bäst! Det är mat som passar hela familjen och går snabbt att slänga ihop. Pyttipanna är också ett utmärkt sätt att använda upp rester och undvika matsvinn.
En traditionell pyttipanna innehåller vanligtvis korv och stekt potatis, men förutom dessa ingredienser kan man tillsätta det man råkar hitta i kylskåpet. T.ex. köttbullar, skinka, medwurst, tomat, paprika, kokta makaroner… Endast fantasin sätter gränser när man ska tillreda pyttipanna!
Ingredienser
Pyttipanna
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 280 g
- 8 kokt potatis
- 1 lök
- 4 ägg
- 1 tsk olja för stekning
- 1 msk smör
Instruktioner
Tärna potatisen och löken. Skär korven i bitar. Stek potatisen, löken och korven i smör. Stek ännu ett ägg åt varje matgäst.
I pyttipannan passar sånt man fyndar i kylskåpet som t.ex. skinka, köttbullar, medwurst, makaroner, tomat, paprika osv.
Tips!
Servera pyttipannan i pitabröd. Fyll pitabrödet med pyttipanna, ett stekt ägg och sallad. Tillsätt kryddor enligt egen smak.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 664 kJ / 160 kcal | 1594 kJ / 383 kcal |
Fett | 11.3 g | 27.2 g |
- varav mättat fett | 4.2 g | 10.1 g |
Kolhydrat | 7.1 g | 17 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 1.7 g |
Protein | 8 g | 19 g |
Fiber | 0.5 g | 1.2 g |
Salt | 0.9 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.